Siyaset >> Milliyet Siyaset


Emine Erdoğan’dan domates hasadı


Link [2022-08-25 08:52:28]



Ürünlerin ekimi ve yetiştirilmesine ilişkin bilgi veren Ayaş Akkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Zehra Varol ve Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, domateslerin kimyasal gübre ya da ilaç kullanılmadan üretildiğini, tarım zararlılarıyla da ısırgan otundan elde edilen doğal ilaçlamayla mücadele edildiğini anlattı. Erdoğan’a ata tohumundan üretilenlerin diğer domateslere göre raf ömrü kısa olduğu için kooperatif tarafından salça, sos, domates suyu, turşu gibi ürünler yapılıp değerlendirilmesi için girişimlerde bulunulduğu aktarıldı.

Emine Erdoğan da, ata tohumu ile yerel üretim yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “En büyük hayalim, inşallah bunu yaygınlaştırmak” dedi.

Kışlık menemen yaptı

Çiftçilerin kışlık menemen yapımına da eşlik eden ve kazanın başına geçen Emine Erdoğan, her hafta sonu evde menemen pişirdiklerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da menemeni sevdiğini söyledi. Erdoğan, “Menemen soğanlı mı, soğansız mı yapılır” tartışmasını hatırlatan gazetecilere, bazen soğanlı bazen de soğansız yaptığını belirtti.



Çok Okunanlar

2024-09-22 07:38:55