Eğitim >> Milliyet Eğitim


Elektrik Alan Nedir, Nelere Bağlıdır? Elektrik Alan Nasıl Oluşur?


Link [2022-02-08 20:51:09]



Elektrik alan, elektrik yüklerine bağlı olarak oluşan bir alandır. Herhangi bir elektrik yükü olan nesneler etraflarındaki uzayda elektrik alanı oluştururlar ve bu sayede elektrik alanı ortaya çıkar.

Elektrik Alan Nedir, Nelere Bağlıdır?

Elektrik alan oluşuşumu elektrik yüklerine bağlıdır. Bir elektrik yüküne sahip olan nesnenin ya da objenin atom altı parçacık ya da büyük bir nesle ile etrafında elektrik alanı oluşur. Elektrik alanının olup olmadığını belirlemek için ortama küçük bir elektrik yükü getirilmesi gerekir. Elektrik alanı uzay içerisinde belirli bir noktada sabit olarak duran ve noktasal yüke uygulanan yani yük başına düşen kuvvet olarak bilinmektedir.

Elektrik Alan Nasıl Oluşur?

Elektrik alan elektrik yüklerine bağlı olarak oluşmaktadır. Elektrik alanların oluşması için elektrik yükü olan bir nesneye ihtiyaç vardır. Elektrik yüküne sahip olan nesnenin büyük bir obje tarafından uzayda elektrik alanı oluşturur. Değişen bu manyetik alan elektrik alanı üretir ve elektrik alanı oluşmuş olur. Elektrik alan kıvıl alan olarak da bilinmektedir. Elektrik alanın birimi SI Newton ya da Volt olan bir vektör alanı olduğu bilinmektedir.



Çok Okunanlar

2024-10-23 22:25:02