Teknoloji >> Milliyet Teknoloji


Ekran Süresi Parolası Nedir, Ne İşe Yarar? Ekran Süresi Paralosı Nasıl Kalıdırılır?


Link [2022-02-09 02:11:08]



Ekran süresi parolası, telefon ya da bilgisayarlarda hiçbir işlem yapılmaması halinde parola gerekmesi için ayarlanan bir süredir. Bu süreye göre ekran kilidi durumuna geçilir ve tekrar açılması için de parola gerekir.

Ekran Süresi Parolası Nedir, Ne İşe Yarar?

Ekran süresi parolası ekran süresinin özelliği kapsamında ortaya konan bir sınırlamadır. Telefonlara, bilgisayarlara ya da tabletlere ekran süresi parolası konularak bu süre zarfında işlem yapılmaması halinde cihazlarda parola istenmesi durumudur. Bu sayede bilgilerin gizlenmesi ve cihazların da başkası tarafından kullanılması engellenmektedir. Ekran süresi parolası istendiği kadar konabilir ve bu süreye kullanıcılar karar verir.

Ekran Süresi Parolası Nasıl Kaldırılır?

Ekran süresi parolasını kaldırmak için Ayarlar bölümünden Ekran Süresi kısmına girmek gerekir. Daha sonra Ekran Süresini Değiştir kısmına tıklamak ve süreyi değiştirmek ya da parolayı kaldırmak seçeneklerine tıklamak gerekir. Bu alandan ekran süresi parolasını değiştirmek, ekran süresini değiştirmek ya da ekran süresi parolasını kaldırmak mümkün olur.



Çok Okunanlar

2024-09-19 22:06:38