Siyaset >> Milliyet Siyaset


Ekran başında zaman öldürmeyin


Link [2022-06-18 10:56:21]



Gülden Çoktan -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, karnelerini alan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Günlerinizi sadece bilgisayarla, internetle, tabletle ekran başında ziyan etmeyin. O da aşırı bir bağımlılığı getirir. O bağımlılık da tehlikeli. Bir sanat dalı veya bir spor branşıyla muhakkak ilgilenmeye çalışın” dedi.

Erdoğan, Üsküdar Burhan Felek Stadyumu’nda düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni’ne katıldı. Törene Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul’un tüm ilçelerinden çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, öğrencilerin oluşturduğu 3 bin 120 kişilik Geleneksel Türk Müziği Çocuk Korosu, Türk Sanat Müziği şarkılarını seslendirdi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, koronun seslendirdiği “Mahmur Bakışlı Dilberim”, “Yar saçların lüle lüle” parçalarına alkışlarla eşlik etti.

Erdoğan, konuşmasında “Ülkemizin dört bir yanında şu an karne sevinci yaşayan tüm evlatlarımızı tek tek tebrik ediyor hepsinin gözlerinden öpüyorum. Eğitim öğretim yılı boyunca yağmur kar çamur demeden evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirmek için fedakârca görev yapan öğretmenlerimize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Şartları zorlama pahasına çocuklarının eğitiminden taviz vermeyen anne babaları da buradan kutlamak istiyorum” dedi.

‘Umutlar güçleniyor’

Çocuklarla her bir araya gelişinde Türkiye’nin aydınlık yarınlarına dair umutlarının daha da güçlendiğini söyleyen Erdoğan, “Çünkü yarının mühendisleri, doktorları, öğretmenleri, bilim insanları, sanatçıları, düşünürleri, siyasetçileri bugün okul bahçelerinde neşeyle koşturan evlatlarımızın içinden çıkacak. Yarının Türkiye’sini gözlerinin parıltısı, kalbimizi ısıtan işte bu çocuklar, gençler inşa edecek” ifadelerini kullandı.

Bunun için 20 yıldır önce eğitim, öğretim dediklerini belirten Erdoğan, hükümetleri döneminde hazırlanan tüm bütçelerde aslan payını daima eğitim öğretime tahsis ettiklerini kaydetti. Erdoğan, ders kitaplarını ücretsiz dağıtarak vatandaşın sırtındaki büyük bir yükü ortadan kaldırdıklarını, yardımcı kaynak sorununu çözdüklerini, bugüne kadar 36 milyon yardımcı kaynak kitap dağıttıklarını, sene sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı öğrencilerle buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

‘Kitaptan vazgeçmeyin’

Erdoğan yaz tatili için de çocuklara şu öğütlerde bulundu: “Tatil elbette dinlenmek, oyun oynamak, arkadaşlarımız ve sevdiklerimizle birlikte keyifli vakit geçirmek demektir. Tatilin yeni şeyler öğrenme fırsatı olduğunu da unutmayın. Tatilin sevincini doyasıya yaşarken kitapokumaktan, araştırmaktan asla vazgeçmeyin. Bilgisayarda veya sokakta arkadaşlarınızla oynarken aynı zamanda yeni şeyler öğrenmekten kendinizi geliştirmekten geri durmayın. Özellikle günlerinizi sadece bilgisayarla, internetle, tabletle ekran başında ziyan etmeyin. O da aşırı bir bağımlılığı getirir. O bağımlılık da tehlikeli. Bir sanat dalı veya bir spor branşıylailgilenmeye çalışın.”



Çok Okunanlar

2024-10-22 09:29:33