Siyaset >> Milliyet Siyaset


Ekmek ön koşulsuz her eve girmelidir


Link [2022-07-24 08:56:19]



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapımı tamamlanan Hadımköy’deki Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası’nın açılışına katıldı.

Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada, “Bizim kültürümüzde ekmek nimettir. Yere düştüğü zaman alırız, öper başımıza koyarız. Ekmeğin girmediği hiçbir ev yoktur. Ekmeğe saygının duyulmadığı da hiçbir yer yoktur. Ekmeği kutsayan ve o gelenekten gelen bir toplumuz. Bu kadar değer verdiğimiz ekmeğin her eve ön koşulsuz girmesi lazım. Yani pahalı olmaması lazım” diye konuştu.

‘Adaleti sağlayacağız’

CHP’li belediyeler bütün engellemelere rağmen güzel işler yaptığını vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Biz yaptığımız çalışmaları, yoksullara yaptığımız katkıları sağ elin verdiğini sol el görmeyecek felsefesi içinde yaptığımız için bugün ülkeyi yöneten kişi, İmamoğlu’nu eleştirdi. Hani süt dağıtıyordunuz? Nerede kaldı bu sütler? Oysa aylardır dağıtılıyordu. Şu anda Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu alan adalet. Her alanda adaleti sağlayacağız. Ekmekte de adalet, suda da adelet, kurda da kuşa da adaleti sağlayacağız. Sözüm sözdür. Kendi içinde barışık bir Türkiye’yi millet ittifakı olarak ayağa kaldıracağız.”

Günlük 1 milyon 500 bin ekmek üretilecek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da konuşmasında ekşi mayalı ekmek üretimi yapan en büyük tesis olma özelliğini taşıyan fabrika hakkında bilgiler verdi: “Fabrika bünyesindeki üç adet hattımızda sağlıklı, modern, üstün kalitedeki üretimle günde yaklaşık 1 milyon 500 bin adet ekmek üreteceğiz. Birinci hattımızla İstanbul Halk Ekmek’in günlük normal kapasitesine 250 bin adet ilave edeceğiz. Fabrikamızdaki ikinci üretim hattında günlük bir milyon adet paketli Akdeniz ekmeği üretiyoruz. Üçüncü hatta ise 200-250 bin adete yakın farklı gramajlarda ve farklı tiplerde tost ekmeği, hamburger ekmeği veya yuvarlak ekmek üreteceğiz. Öncelikli amacımız tabii ki dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin en temel ekmek ihtiyacına koşmak” dedi. İmamoğlu, çölyak ve PKU gibi sağlık sorunları yaşayanların da fabrikadan faydalanabileceklerini söyledi.

‘Mültecilerin hepsini göndereceğim’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bursa’da yaptığı konuşmada “Bizim ülkemize değişik yerlerden gelen kardeşlerimiz var. Suriyeli göçmenlerimiz var. Afganlardan gelenler var. Size sözüm söz. Irkçılık yapmadan bütün mültecileri kendi ülkelerine davulla zurnayla göndereceğim. Kendi ülkelerinde yaşayacaklar. Onların da birer insan olduğunu biliyorum. Onların da barış içinde, huzur içinde kendi ülkelerinde yaşamaları gerektiğini biliyorum” dedi. Lozanın bir bayram günü olmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Lozan’ın bir bayram günü olmasını savunmak için gereğini yapmak için Bursa milletvekillerinin öncülüğünde bir kanun teklifi vereceğiz” diye konuştu.



Çok Okunanlar

2024-09-22 22:33:48