Eğitim >> Milliyet Eğitim


E-Hasta Ne Demek, Kime Denir? E Hastalık Neye Denir?


Link [2022-05-30 05:23:40]



E-hastalık internette yazan bilgiler sonucu kişilerin bunalıma girmesi ve kaygı bozukluğu yaşaması durumudur. Hastalıkları araştırmak ve her şeyi internete bağımlı olarak yaşamak bu hastalıkların yaşanmasına sebep olur.

E-Hasta Ne Demek, Kime Denir?

Çeşitli hastalıkların tedavi yollarını ve belirtilerini internetten araştırarak kendi kendisini tedavi etmeye çalışan hastalara e-hasta denir. Özellikle günümüzde internette her bilgi yer aldığı için insanlar hastalıkları da sıklıkla internetten araştırmaktadır. Fakat bazı hastalıkların internette doğru anlatılmadığını bilmek ve buna göre davranmakta fayda vardır.

Bazı hastalıkların belirtileri ve buna bağlı olarak etkileri bünyeye göre değişebilir. Her ne kadar öncesinde internetten araştırma hakkınız bulunsa da bilgi sahibi olmadığınız hastalıklar için bir uzmana başvurmanızda fayda vardır.

E Hastalık Neye Denir?

Sosyal medya ve teknolojinin yaygınlaşması kişilerde e-hastalıklara sebebiyet verir. Bu hastalıklar genelde kişiler üzerinde huzursuzluk ve kaygı yaratır. Uzmanlar e hastalık kavramını ve durumunu dönemin hastalığı olarak tanımlamaktadır.

İnternetten bilinçsiz kullanılması buna sebebiyet verir ve insanlar üzerinde psikolojik olumsuz etkiler yaratır. E hastalıklar siberhondrik, fomo, nomofobi, google takibi, ego sörfü ve photolurking olarak da kategorilere ayrılmıştır.



Çok Okunanlar

2024-09-22 19:44:52