Eğitim >> Milliyet Eğitim


Düşsel Öğe Nedir? Paragrafta Düşsel Öğe Örnekleri Nelerdir?


Link [2022-02-08 02:51:09]



Edebiyat, anlatım ve dili kullanma bakımından oldukça gelişmiştir. Çünkü edebi bir eserin oluşması bakımından dili doğru ve etkileyici kullanmak gerekir. Düşsel öğe de dili etkileyici kullanma yöntemlerinden biri olup aynı zamanda okuyucunun dikkatini çekmek adına iyi bir yöntemdir.

Düşsel Öğe Nedir?

Düşsel öğe, bir anlatımda gerçek olan ya da olmayan öğeleri hayal gücü ile birleştirerek anlatıma sunmaktır. Yazarın kendi hayal gücüne dayalı olan bir anlatım türüdür. Hayal ürünü olduğu için düşsel denilmektedir.

Paragrafta Düşsel Öğe Örnekleri Nelerdir?

Paragrafta düşsel öğe, gerçek ya da gerçeküstü öğelerden oluşan hayal gücü ile anlatılan ve sanat gücünden de yararlanılarak oluşturulan paragrafa denilmektedir. Kısaca düşsel öğelerin sıkça kullanıldığı bir paragraf diyebiliriz. Paragrafta düşsel öğe örneklerini sizler için hazırladık;

Kendimi koskoca, masmavi okyanusta kaybolmuş minik bir balık gibi hissediyordum. Nereye gideceğimi, hangi yöne süzüleceğimi bilemez haldeydim. Sanki oradaki tüm varlıklar beni izliyordu.

Elimdeki ışın kılıcını etrafa savurup durdum. Karşımda yer alan canavarın yüzüğünden çıkan ışık gözlerimi kör etmişti. Bana doğru yaklaştığını nefes sesinden anlayabiliyordum. İlginç kokusu ise burnumu koparacak kadar kötüydü.



Çok Okunanlar

2024-10-24 00:17:12