Eğitim >> Milliyet Eğitim


Dünyada En Zor Bulunan Kan Grubu Hangisidir Ve Sebebi Nedir?


Link [2022-03-26 00:51:37]



Bilinen kan grupları dışında bir kan grubu daha bulunmaktadır. Bu kan grubu dünyada en zor bulunan kan grubu olarak bilinmektedir. Tabi bunun nedeni olduğu da bilinmektedir.

Dünyada En Zor Bulunan Kan Grubu Hangisidir?

Dünyada en zor bulunan kan grubu olarak Rh-null kan grubu karşımıza çıkmaktadır. Bu kan grubu altın kan olarak da bilinir. Çünkü bu kanın çok değerli olduğu bilinmektedir. Zaten bu kana sahip olanlar kendini çok özel hissederler. Sonuçta nadir bulunan bir kan son derece değerli olarak görülmektedir. Dünyada bu kana sahip olan yaklaşık 50 kişi bulunmaktadır. Hatta bu sayı 50'yi geçmemektedir. Doğal olarak Rh-null çok özel bir kandır.

Sebebi Nedir?

Rh-null kan gurubunun görülme nedeni daha çok genetik mutasyondan kaynaklanmaktadır. Yani gendeki kendiliğinden değişim sonucunda bu kan grubu ortaya çıkar. Tabi bu kan grubu ne kadar özel olsa da son derece tehlikeli olanda bir durumdur. Çünkü bu kan çok az insanda bulunur. Doğal olarak bu kanı taşıyanlar için acil durumlarda kan lazım olduğunda sorun çıkacaktır. Az sayıda insanda bu kan olduğu için bulmak epey zordur.

Altın kan grubu riski taşıyan kişiler;

- Akraba evliliği yapanlar,

- Otozomal genler,

- RHD ve RHCE veya RHAG olan belirli genlerin kalıcı olarak silinmesi veya değiştirilmesi.

Bu kan grubu çeşitli hastalıklara da neden olabilir. Yani kanın nadir görülmesi sorun yaşamaya da yol açabilmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 17:32:48