Yazarlar >> Milliyet


Dolunaya dikkat


Link [2022-12-05 11:32:20]



Riskli, huzursuz bir dolunayın altındayız

Sevgili okurlar, 8 Aralık’ta gerçekleşecek yılın son dolunayı fazla riskli ve huzursuz edici gözüküyor. Doğal olarak bu dönemde, yılın son günleri yaklaşırken, kendimizi daha sabırsız hissediyor olabiliriz. Bu yılın finali, geri giden Mars nedeni ile sakin gözükmüyor. Geçtiğimiz hafta da değindiğimiz gibi, gökyüzünde çok fazla değişken enerji kafa karıştırıcı, çok yöne birden dağılan bir atmosferde olduğumuzu anlatıyor. Ayrıca bu dönemde, Merkür, Venüs ve Mars’ın (Ay’ı dahi ekleyebiliriz) deklinasyon sınırının ötesinde kalıp, daha aşırı, riskli ve cüretkar bir görünümde olduklarını söylemeliyiz. Savaş ve mücadele gezegeni Mars bu dönemde geri hareketinin en yoğun olduğu süreçte ve aynı zamanda İkizler burcundaki dolunay ile de birleşiyor olacak.

Bildiğiniz gibi dolunaylar kritik değerlendirme ve karar zamanlarıdır. Dolunay ile birleşen gezegenler de bu muhasebenin ve sonuçların önemli göstergeleri olurlar. 8 Aralık’taki dolunayın Mars ile partil (derece olarak) birleşiyor olması çok güçlü ve dikkat çekici bir şiddet odağı oluşturmakta. İkizler aynı zamanda ülkemiz haritasında, bilinmeyen, gizli kalan, kontrol dışı faktörleri, gizli düşmanlıkları açıklayan 12. evde olduğu için, bu dönemde hoş olmayan durumlar, şiddet ya da tehlikeli koşullar, kazalar içerebilecek olaylarla karşılaşabiliriz.

Yükselen burcunuza göre

Sizler de astrolojik haritanızda, İkizler-Yay burçlarının hangi evlerde olduğuna (tüm burç olarak) dikkat ediniz. Bu evlerin konularında sürtüşmeler, gerginlikler yaşanabilir ve dolayısı ile daha sakin ve sakınımlı olmak faydalı olacaktır.

Yükselen burcu Koç olanlar açısından bu dönemde hareket halinde, yolculuklarda, görüşmelerde ve yakın çevrede olup bitenler içinde daha dikkatli olmakta fayda var. Kardeşler, komşular ya da konuşmalar öne çıkıyor. Yükselen Boğalar, parasal konularda, birikimleri ve iş hayatları ile ilgili konularda önemli bir aşamaya varacaklar. Masrafları ve olası zararları durdurmak gerekiyor. Yükselen İkizler bugünlerde daha atak ve cesur davranabilirler ancak ilişkilere özen göstermek ve tartışmalarda sakin kalmak gerekiyor. Yükselen Yengeçler kendilerini daha huzursuz, gergin ve pek kontrol edemedikleri olayların içinde bulabilirler. Endişelere, dedikodulara daha akılcı yaklaşmalılar. Yükselen Aslanlar arkadaşlar, gruplar içinde daha soğukkanlı olurlarsa rahat edecekler, aşkta veya gelecek planlarla ilgili stresler artabilir. Yükselen Başaklar görevleri ve sorumlulukları ile igili konulara daha sakin yaklaşmalılar, bu dönemde ev ve güvenliğe yönelik koşullarda uğraştırıcı olabilir.

Yükselen Teraziler uzaklarla ilgili işler, yolculuklar, fikirlerin ve medyanın olduğu konularda, ziyaretlerde daha sakin ve uzlaşıcı olmakta zorlanabilirler. Fikir ayrılıkları, tartışmalar artabilir. Yükselen Akrepler için bu dönemde bazı endişeler, korkular ya da çift durumların yarattığı sıkıntılar yaşanabilir. Finansal işlerde, borç, vergiler, miras gibi konularda kritik sonuçlar doğabilir. Yükselen Yaylar özellikle ilişkilerde, evlilikte ve karşıtlık yaratan, davalarla ilgili durumlarda daha sakin ve soğukkanlı kalmak durumundalar. Yükselen Oğlaklar sağlık, düzen, hizmet ve çalışma ortamını ilgilendiren konulara özen göstermeliler. Çalışma koşullarında da önemli sonuçlar olabilir. Yükselen Sakalar aşkta, sevdikleri ile ilgili konularda tartışmalar ya da masraflar nedeni ile keyifsiz olabilirler. Aşırılıklara gitmemek gerekiyor. Yükselen Balıklar evde, ailevi işlerde, güvenlik işleri ile ilgili konularda daha fazla uğraşı verebilirler. Evdeki huzursuzluklara dikkat etmek gerekiyor.



Çok Okunanlar

2024-09-20 01:46:42