Siyaset >> Milliyet Siyaset


Diyarbakır’la tura başlıyor


Link [2022-03-12 14:51:26]



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce "olumsuz hava koşulları" ve "salgının seyri" gibi gerekçelerle iki kez ertelediği Diyarbakır ziyaretini bugün gerçekleştirecek.

Kılıçdaroğlu'nun ziyareti için Diyarbakır'da pek çok noktaya CHP liderinin fotoğrafı ve imzasının yer aldığı "Kadim şehirde, kadim birliktelik için geliyoruz" afişleri asıldı.

Programı kapsamında ilk olarak bir otelde kent esnafıyla bir araya gelecek olan Kılıçdaroğlu, ardından Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek partisine üye katılım törenine katılacak. Kılıçdaroğlu daha sonra muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluşup, yemek yiyecek.

HDP İl Başkanlığı binası önünde eylem yapan Diyarbakır Annelerini ziyaret edip etmeyeceği açıklanmayan Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açılımı kapsamında, Diyarbakır Cezaevi'nde işkence görenlerle bir araya gelebileceği belirtiliyor.

Yeni üyelere rozet

Kılıçdaroğlu, cuma günü de Şanlıurfa'ya geçecek. Siverek'te kapalı salon toplantısının ardından yine partisine yeni katılan üyelere rozetlerini takacak. CHP Siverek İlçe Sekreteri İbrahim Halil Yarış ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada "Sayın Genel Başkanımız işçilerin, işsizlerin, güvencesiz çalışanların, kadınların, emeklilerin, esnafların, çiftçilerin, gençlerin, 'geçinemiyoruz' diyen tüm halkın sorunlarını çözmek için geliyor" dedi.

Söz vermişti

Daha önce Diyarbakır ziyaretini iki kez ertelemek zorunda kalan Kılıçdaroğlu, son olarak 10 Aralık'taki programını hava muhalefeti nedeniyle iptal etmek durumunda kalması üzerine Twitter hesabından "Ülkemiz genelinde etkili olan hava muhalefeti nedeniyle, Diyarbakır ziyaretimizi ertelemek zorunda kaldık. Hiç kimse merak etmesin; Diyarbakırlı kardeşlerime sözüm söz, en kısa sürede orada olacağım" mesajını paylaşmıştı.



Çok Okunanlar

2024-10-24 01:30:28