Eğitim >> Milliyet Eğitim


Derin Öğrenme (Deep Learning) Nedir, Nasıl Çalışır?


Link [2022-02-04 17:51:14]



Derin öğrenme, bir makine öğrenme yöntemi olarak bilinmektedir. Yapay zeka ve makine öğrenmesi günümüzde oldukça popüler olarak ifade edilebilir. Derin öğrenme; verilen bir veri kümesi ile çıktıları tahmin edilen yapay zekayı eğitme olanağı sağladığı bilinen bir öğrenme türü olarak ifade edilebilir.

Derin Öğrenme (Deep Learning) Nedir?

Derin öğrenme aynı zamanda deep learning olarak da bilinmektedir. Derin öğrenme aynı zamanda yapay zekayı eğitmek için kullanılmaktadır. Derin öğrenme, makine öğrenmesinin, makine öğrenmesi ise yapay zekanın bir alt dalı olarak ifade edilebilmektedir. Deep Learning birçok farklı sektörde kullanılmakta olan bir teknoloji olarak da bilinmektedir.

Derin Öğrenme (Deep Learning) Nasıl Çalışır?

Derin öğrenme, herhangi bir insan müdahalesine gerek kalmadan çalışmaktadır. Algoritmaları veya büyük verileri kullanarak çıktılar oluşturan bir sistemle çalıştığını söylemek de mümkündür. Derin öğrenme algoritmaları ise sistemleri sürekli olarak analiz ederek çıktılar oluşturan ve cevaplar veren bir makine öğrenme tekniğidir. Derin öğrenme tekniği ile makinelerin insanların yapacağı şekilde benzer işler çıkarmaları hedeflenmektedir.



Çok Okunanlar

2024-10-24 02:35:30