Eğitim >> Milliyet Eğitim


Dekapaj Nedir, Nasıl Yapılır? Dekapaj Neden Önemlidir?


Link [2022-02-04 17:51:14]



Dekapaj, açık işletmelerin projesine uygun olarak maden yataklarının üzerindeki örtünün gevşetilmesi ve sonrasında kazılması, yüklenmesi ve taşınarak döküm alanına boşaltılması işlemidir. Bu işlem sayesinde projeye göre şekillenmelere mümkündür.

Dekapaj Nedir, Nasıl Yapılır?

Dekapaj, çık işletmelerin projesine uygun bir şekilde örtü yatağının gevşetilmesi ve sonra da kazılarak yüklenmesi, taşınması ve dökülmesi gereken alana boşaltılması işlemleridir. Dökme alanının projesine uygun olarak şekillendirilmesi ve doğal çevreye uygun bir şekle getirilmesi dekapaj işlemi olarak bilinmektedir.

Sık sık baraj ve maden sektörlerinde dekapaj yapılmaktadır. Baraj yapılması için alanın temizlenmesi gerektiğinden bu işlem dekapaj ile yapılır. Bölgedeki taş, toprak, kaya gibi maddeler dekapaj ile toplanır ve alan projeye uygun gale getirilir.

Dekapaj Neden Önemlidir?

Dekapaj, proje alanlarının uygun hale getirilmesi için oldukça önemli bir uygulamadır. Özellikle inşaat ve maden sektöründe sıklıkla dekapaj işlemi kullanılır ve alanlar projelere uygun gale getirilir. Dekapaj, projelerin yapılacağı alanlardaki maddelerin temizlenmesi, taşınarak başka alanlara götürülmesi anlamına gelir. Özellikle baraj yapımında da dekapaj sık sık kullanılan bir işlemdir ve tercih edilir.



Çok Okunanlar

2024-10-24 02:28:26