Eğitim >> Milliyet Eğitim


Decimal Ne Demek, Türkçesi Nedir? Decimal Sayı Sistemi Nedir?


Link [2022-09-02 16:50:19]



Decimal onlu sayı sistemini ifade etmektedir. Günlük hayatta kullanılan 0, 1, ,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 rakamları, decimal olarak kabul görmektedir. Decimal sayı sisteminin ilk kez Çinliler tarafından kullanıldığı bilinmektedir. İnsanlar düşünülerek hazırlanan decimal sayı sistemi, kayan nokta modeline dayanmaktadır.

Decimal Ne Demek?

Decimal, ondalık tam sayıları ifade etmektedir. Ondalık sayıda eğer nokta varsa, ondalık nokta adını almaktadır. Kesirli kısımlar ondalık sayıya dönüştürülebilmektedir. Decimali temsil etmek için her tam sayı arasındaki mesafe, her parçanın onda birini temsil ettiği 10 eşit parçaya bölünmektedirDecimal Türkçesi Nedir?

Decimal kelimesinin ondalık Türkçe anlamı bulunmaktadır. Tam sayı ve tam sayı olmayan sayıları belirten decimal, bazen ondalık ayırıcı ile tanımlanmaktadır. Decimal sayı sisteminde gösterilen sayılar, ondalık kesirler olmaktadır. Sonsuz bir decimal sayı, rasyonel sayıyı temsil etmektedir. Eski uygarlıklardan beri decimal sayı sistemi kullanılmaktadır.

Decimal Sayı Sistemi Nedir?

Decimal sayı sistemi, en yaygın kullanılan sayı sistemleri arasında yer almaktadır. 10 tabanlı sayı sistemini vurgulayan decimal sayı sistemi, tek basamaklı sayılardan oluşmaktadır. 10'un ek güçleri, başka bir konumsal rakamın eklenmesini gerektirmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 20:37:48