Eğitim >> Milliyet Eğitim


Dea Nedir, Açılımı Ne Demek? Dea Türkçesi Nedir, Görevleri Nelerdir?


Link [2022-02-04 17:51:14]



DEA kelimesinin oldukça fazla kullanılmakta olan kısaltmalar arasında yer aldığı bilinmektedir. DEA ifadesinin ABD Adalet Bakanlığı'na bağlı bir hükümet dairesi ve kolluk kuruluşu olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

DEA Nedir, Açılımı Ne Demek?

DEA kısaltmasının açılımı Drug Enforcement Administration olarak bilinmektedir. Kelimenin Türkçe anlamının ise Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. DEA, ABD Adalet Bakanlığı'na bağlı federal hükûmet dairesi ve kolluk kuruluşu olarak ifade edilebilmektedir.

DEA Türkçesi Nedir, Görevleri Nelerdir?

DEA kelimesinin Türkçe anlamı Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi olarak ifade edilebilir. DEA, ABD'de uyuşturucu kullanımı ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele kapsamında bir kolluk kuruluşu olarak da ifade edilebilmektedir. Uyuşturucu kullanımını ve uyuşturucu kaçakçılığını önlemeye yönelik olarak çalışmalar da sürdürdükleri ifade edilebilir.

DEA, 1 Temmuz 1973 tarihinde kurulmuştur. Uyuşturucu trafiğinin artmasına bağlı olarak ortaya çıktığını söylemek de mümkün olmaktadır. DEA Başkanı, ABD Başkanı tarafından atanmaktadır. Aynı zamanda bu kararın ABD Senatosu tarafından da onaylanması gerektiğini söylemek mümkündür.



Çok Okunanlar

2024-10-24 02:26:24