Sağlık >> Milliyet Sağlık


Damar Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?


Link [2022-07-05 16:38:20]



Damar ağrısı çoğu kişide görülen bir sorun olmaktadır. Damar ağrısının hissedilmesi durumunda ağrının temel sebebinin araştırılması gerekir. Bu duruma göre belirli tedavi yöntemleri kullanılır.

Damar Tıkanıklığı Damar Ağrısı Yapar mı?

Damar tıkanıklığı genel olarak çok ileri seviyede olduğu zaman ve istirahat durumu da dahil olmak üzere bacaklara gerekli düzeyde kan ve oksijenin ulaşamaması durumunda ortaya çıkar. Ağrı tipik bir şekilde ayakları etkiler. Bununla birlikte genelde ciddi bir ağrı hissettirir. Bu ağrı özellikle de geceleri hastanın sırtüstü yattığı sıralar içerisin de daha da şiddetlenir.

Damar Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir?

Kalp ve damar hastalığının belirtileri şu şekilde sıralanmaktadır:

Göğüs ağrısının ortaya çıkması

Nefes darlığı

Bayılma

Çarpıntı

Tıkalı olan bir damarın beslediği organ ile alakalı belirtiler görülür. Örnek olarak verilirse, bacak damar tıkanıklığının olması durumunda bacakta ağrı, uyuşukluk, soğuma ve güçsüzlük gibi belirtiler ortaya çıkar.

Damar Tıkanıklığı Nedir?

Damar tıkanıklığı, belirli bir kan damarının genelde damar sertliği veya bir pıhtı sebebiyle tıkanmasını ifade eder. Tıkanıklığa sebep olan pıhtı, sık olarak damarlar üzerinde aterosklerotik plaklar sebebiyle daralmış bölgeler de gelişir. Ancak damar tıkanıklığı yalnızca bir pıhtı tarafından ortaya çıkarılmış olan bir tıkanıklığı açıklamak için kullanılamaz. Bunun dışında tıkanıklığa daha başka unsurlar da sebep olmuş olabilir.

Tıp dilinde vasküler oklüzyon şeklinde bilinen hastalık atardamarda veya toplardamarda ortaya çıkabilir. Yaşın ilerlemesi ile beraber damarların duvarında meydana gelen esneklik kaybı damar sertliği, hipertansiyon, hiperkolesterolemi, obezite, diyabet gibi hastalıkların da katkısı ile damarlarda tıkanıklığın oluşumunu kolaylaştırır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 14:55:03