Eğitim >> Milliyet Eğitim


Daksil Nedir, Ne İşe Yarar? Daksil Nasıl Kullanılır?


Link [2022-06-02 20:18:18]



Daksil silginin çıkaramadığı kalemler ile yazılmış olan belgeler üzerinde düzenlemeler yapmaya yarar. Bilgisayar çıktılarındaki yazıları da bu şekilde düzenlemek mümkündür

Daksil Nedir?

Kelime anlamı daktilo silgisi olan daksil daktiloda yapılan yazım yanlışlarını düzeltmek için kullanılan bir araçtır. Diğer adı düzeltici olan daksil bilgisayar çıktısındaki yanlışların düzeltilmesini sağlar. Silginin çıkaramadığı dolam kalem ya da tükenmez kalem yazılarını da daksil ile çıkarmak mümkündür. Sıvı formlu olarak üretilmeye başlanan daksil zamanla şerit, kalem ve bant türlerinde de satışa sunulmuştur.

Ne İşe Yarar?

Daksil, silgilerin çıkaramadığı yazıları ya da şekilleri çıkarmak için kullanılan ve daktilo silgisi anlamına gelen bir üründür. Öğrenciler ödevlerinde ya da akademik yazılarında yaptıkları hataları daksil ile kolaylıkla çıkarabilir. Profesyonel hayatta da gazete, dergi ya da yayın evlerinde daksil kullanılır.

Daksil Nasıl Kullanılır?

Daksil kullanımı daksil türüne göre değişiklik gösterebilir. Kutu içinde fırçalı bir sıvı düzeltici kullanıyorsanız ilk olarak kutuyu sallamanız ve sonra fırçayı çıkarıp fazlalığı alarak kullanmanız gerekir. Eğer şerit düzeltici kullanıyorsanız daksili uygulayacağınız yazının üzerinde düz bir şekilde tutmanız ve çekerek uygulayacağınız alana kadar gitmeniz gerekir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 15:37:31