Eğitim >> Milliyet Eğitim


Dahilde İşleme Rejimi Nedir, Nasıl Uygulanır? Dir Nasıl Uygulanmaktadır?


Link [2022-02-08 20:51:09]



Dahilde işleme rejimi, aynı zamanda DİR olarak da bilinmektedir. Son zamanlarda oldukça fazla duyulmakta olan dahilde işletme rejimi ihracatı teşvik sistemi olarak da ifade edilebilmektedir.

Dahilde İşleme Rejimi Nedir, Nasıl Uygulanır?

Dahilde işleme rejimi oldukça fazla karşılaşılmakta olan ifadelerden birisi olarak ifade edilebilir. özellikle ihracat yapan firmaları ihracat yapmaya teşvik etmek için uygulanmakta olan bir sistem olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Dahilde işletme rejimi aynı zamanda DİR olarak da bilinmektedir. Özellikle ihracat yapan firmalar tarafından ihraç ürünleri üretmek için gerekli olan ve ithal edilen, bu yüzden de ithali gümrük vergisine tabi hammadde ya da girdilere gümrük muafiyeti getiren bir ihracatı teşvik sistemi olduğunu söylemek de mümkün olacaktır.

DİR Nasıl Uygulanmaktadır?

Dahilde işletme rejimi, özellikle yurt içinde dünya fiyatlarında elde edilemeyen, üretimi yetersiz olan veya hiç temin edilemeyen, üretilse bile yeterli kalitede bulunmayan ürünlerin gümrük muafiyetli olarak yurt dışından getirilmesine olanak sağlayan bir sistem olarak ifade edilebilmektedir. İhracat Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir.



Çok Okunanlar

2024-10-24 00:15:36