Yazarlar >> Milliyet


Daha karizmatik görünmek isteyen erkeklere özel uygulamalar


Link [2022-06-20 22:12:20]



Günümüzde artık sadece kadınlar değil, erkekler de daha estetik görünmeyi tercih ediyor. Bunun sebebi iş hayatındaki prezantabl görünüm arayışı ve sosyal medyanın getirdiği görsellik anlayışı erkeklerin estetik cerrahiye yönelme sebepleri arasında yer alıyor. Ayrıca erkeksi görünümü koruyan estetik cerrahi yaklaşımları, minimal invaziv ve cerrahi olmayan yöntemler gibi tıptaki gelişmeler de erkekleri cesaretlendirmeye yardımcı oluyor.

Estetik cerrahinin sunduğu imkanlardan yararlanan erkekler doğal görünüm ile fiziksel görünümlerine ve yaşam kalitelerine daha fazla dikkat ediyorlar.

Daha karizmatik görünmek isteyen erkeklerin en fazla tercih ettiği estetik operasyonlar arasında burun estetiği, meme küçültme (jinekomasti), göz kapağı estetiği, karın germe (abdominoplasti), cilt lekeleri tedavisi, dolgu, botoks, terleme tedavisi ve saç ekimi ameliyatları yer alıyor.

Burun estetiği, meme küçültme, karın şekillendirme ve liposuction gibi minimal invaziv operasyonların yanı sıra dolgu ve botoks enjeksiyonu gibi ameliyatsız yöntemler de kırışık tedavisi ve çene şekillendirme gibi prosedürler için uygulanabiliyor.

Erkek burun estetiği

Kapalı teknik ve minimal invaziv operasyonlarla erkeksi görünümü koruyan burun estetiği tasarımları sayesinde erkekler arasında burun estetiğine olan talep sanıldığından da yüksek. Belirgin dikiş izlerinin ve özellikle burun estetiği ameliyatı geçirildiğinin belli olmaması erkeklerin daha sağlıklı ve estetik bir buruna sahip olmalarına imkan sağlıyor çünkü eğer burunda belirgin bir şekil bozukluğu varsa beraberinde mutlaka nefes alma problemleri de vardır. Nefes alma problemleri fiziksel sağlığı ciddi anlamda tehdit eden uyku apnesi ya da kalp krizi gibi tıbbi sorunlara neden olabilir. Fiziksel sağlığın ve yaşam kalitesinin artmasına yardımcı olan burun estetiği operasyonları hasta memnuniyeti en yüksek olan uygulamalar arasında yer alır.

Jinekomasti (meme küçültme) estetiği

Jinekomasti, erkeklerde meme dokusunun büyümesi durumudur. Genellikle östrojen ve testosteron hormonlarının dengesizliği nedeniyle ortaya çıkar. Aslında erkeklerde meme büyümesi sorunu çoğunlukla herhangi bir tedaviye gerek kalmadan zaman içinde kendiliğinden geçer. Ancak bazı durumlarda cerrahi müdahalelerle ortadan kaldırılması gerekebilir. Minimal cerrahi teknikler ve liposuction uygulamalarıyla erkekleri en çok rahatsız eden bu sorun başarılı bir şekilde tedavi edilebilir.

Erimeyen göbekler daha erkeksi görünüme kavuşturulabilir

Mini ya da tam karın germe estetikleriyle daha erkeksi bir karına sahip olmak mümkün. Kişinin ihtiyacına göre operasyon sadece göbek deliğinin altına uygulanacaksa mini, göbek deliğinin üst kısmını da kapsayacaksa tam karın germe estetiği uygulanabilir. Liposuction teknikleri ile birlikte uygulanarak fazla yağ alınır ve sıkılaştırma işlemi uygulanır. 2-3 hafta içinde iyileşme büyük oranda sağlanırken tam şekillenme birkaç ayı alabilir.

Yüz şekillendirme ve gençleştirme estetikleri

Yüz şekillendirme ve gençleştirme estetiklerinde, erkeksi görünümü güçlendirecek botoks ve dolgu enjeksiyonları uygulanır. Botoks enjeksiyonuyla kırışıklar tedavi edilirken, dolgu enjeksiyonuyla da yüze hacim kazandırılır. Özellikle çene ve elmacık kemiklerinin daha erkeksi görünmesini isteyen erkekler bu operasyonlardan faydalanabilir.

Göz kapağı estetiği

Görüşü kısıtlayan, gözde ağırlık hatta baş ağrısına neden olan göz kapağı düşüklükleri kadın veya erkek herkesin belirli bir yaştan sonra ortak sorunudur. Sadece estetik amaçlı olmayan ve kişinin yaşam kalitesini de yükselten bu operasyonlar genç ve dinamik bir görünümde sağlıyor. Günümüzde erkekler arasında yaygın olarak tercih edilen, hasta memnuniyeti en yüksek uygulamalardan biridir.

Cilt tedavileri

Artık erkeklerde ciltlerinin daha güzel görünmesini istiyor ve bunun için cilt estetiklerinden faydalanıyorlar. Bunlar arasında cilt soyma, cilt sıkılaştırma, leke giderme ve kırışık tedavileri yüz bölgesine uygulanan diğer operasyonlar arasında yer alıyor.

Terleme tedavisi

Yaz kış gömlek ya da tişört giymek durumunda kalan erkeklerin askılı giyme şansları oldukça düşük. Koltuk altlarında ıslak bir görünüm oluşması günümüzde birçok erkeği rahatsız ediyor ve bu sorundan kurtulmak için botoksla terleme tedavisine başvuruyor. Islak koltuk altlarıyla gezmek istemeyen ve karizmasını korumak isteyen erkekler estetik cerrahinin sunduğu bu fırsattan yararlanmayı kaçırmıyorlar.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka



Çok Okunanlar

2024-09-24 04:24:53