Sağlık >> Milliyet Sağlık


CYBH Nedir, Açılımı Ne Demek? CYBH Belirtileri Nelerdir?


Link [2022-07-17 09:07:01]



Mikroorganizmalar, kan, sperm ve vajinal sıvılar cinsel hastalıklara neden olabilmektedir. Sağlıklı olarak görünen bazı bireyler bu hastalıkları taşıyabilir ve cinsel ilişki sırasında diğer bireye bulaştırabilir. Bu hastalıkların ilk evrelerinde belirtiler bariz bir şekilde kendini göstermediğinden sağlık kontrolü dışında fark edilmesi pek mümkün değildir.

CYBH Nedir?

Mikroorganizmalar, kan, sperm ve vajinal sıvılarla taşınabilen ve cinsel yollarla bulaşabilen hastalıklara neden olan tehlikeli hastalıklar grubudur. Bu hastalıklar genellikle korumasız ilişkiler içinde bulanan kişilerde görünür. Bu tür hastalıklar bağışıklık sitemini zayıflatır ve bireylerin ağır hastalıklara yakalanmasına neden olur. Hastalığa yakalanan bireylerin tedavi olurken ilişkiye girdiği kişide hastalığı taşıdığından onun da tedavi olması gerekir.

CYBH Açılımı Ne Demek?

CYBH’nin açılımı cinsel yolla bulaşan hastalıklar demektir. Adından da anlaşılacağı üzere cinsel ilişki yoluyla bulaşan tehlikeli bir hastalık grubudur.

CYBH Belirtileri Nelerdir?

Bu hastalık grubunun birden çok belirtisi olabilmektedir. Ayrıca hastalığa yakalanmış bireylerde birden çok belirti kombinasyonu görülebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli konu hastalığın erken teşhis ile tedavi edilmesidir. Hastalıkların belirtileri şu şekildedir:

Ateş

Kas veya eklem ağrıları

Deri Döküntüleri

Baş ağrısı

İshal

Bulantı ve kusma

Vajinal akıntıda değişiklikler

Vajinal kaşıntı

Penis akıntısı

İdrarda yanma veya ağrı



Çok Okunanlar

2024-09-20 07:17:15