Yazarlar >> Milliyet


CUMHURİYETİMİZ 99 YAŞINDA!


Link [2022-10-29 09:34:22]



Doğum günümüze yakın gerçekleşen tutulma özellikle dikkat çekiyor. Sevgili okurlar, bu yıl ülkemiz 99’uncu yaşını kutlarken, doğum gününe yakın bir zamanda, dört gün öncesinde Akrep burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşti. Böyle bir durum pek sık olmaz ve tutulmalar dikkat çekici değişimleri, yeni koşulları gösterirler. Akrep, ölüm ve yeniden doğum, güç ve dönüşüm içeren temaları anlatan bir burç olduğu için, ülkemizin niteliğinde de her zaman zorlu şartlardan, krizlerden sonra yeniden doğuş kapasitesi vardır. Ne ilginç ki 2022-2023 döneminde, ülkemizin Güneş dönüşü haritasında yine Yengeç burcu yükseliyor ve dolayısı ile haritanın eksenleri doğum anındaki konumuna son derece yakın gerçekleşmekte. Haritanın eksenlerine yakın düşme durumu da sık gerçekleşen bir durum değildir. 33’üncü, 66’ncı ve 99’uncu yıl dönümlerinde karşımıza çıkar. Nitekim yükselen burç halkın koşullarını, durumunu, düzenini, sağlık ve başlangıçları işaret eden bir yer olduğundan, bu yılımızda yeni adımlar, başlangıçlar temasının dikkat çekeceğini gösteriyor. Nitekim Güneş tutulması da daha proaktif, yenilik içeren koşullara işaret etmekte. Kuşkusuz, bu süreçte gündeme gelecek seçimleri de göstermekte.

Ülkemizin bu yılki ana temaları içinde 4. ev/Terazi burcunun da ön planda olduğunu görüyoruz. Bu nedenle yükselen Yengeç ve Terazi arasındaki ilişki her zaman çok dinamik, ülke içinde ve yönetimini ilgilendiren konularda hızlı gelişmelerin yaşanacağını gösteriyor. Yıllık haritanın tepe noktasının (MC) doğum haritasındaki Uranüs ile birleşiyor olması (doğum haritasında da böyle idi) bu değişim, yenilenme ve reform temalarını güçlendirmekte.

Hareketli dönemler

Diğer yandan yıllık haritada Ay’ın Yay burcunda, yeniay aşamasında ama hilal aşamasına da yakın konumda, 6. evde olduğunu görüyoruz. Astrolojik açıdan Ay da halka ait koşulları, genel eğilimleri işaret eder. Ay’ın yeniay aşamasında olması benzer şekilde daha hareketli, kendini gösteren, başlatıcı temaları öne çıkarmakta ancak diğer yandan 6. evde olması çalışanlar, emekçiler ve genel olarak memurlar açısından daha fazla hassasiyet ve yorucu durumlara işaret ediyor. Zira Ay, 8. evdeki Satürn ile de partil açı içinde. Satürn kısıtlamaları, daha engelleyici ve gerçekçi olunması gereken koşulları anlattığı için, krizler evi olan 8. evde, ki bu ev aynı zamanda finansal piyasalar, borçlar, bankalar ya da yatırımlarla ilgili konuları da anlatır, ekonomi ve kaynaklar alanında içinden geçtiğimiz zor koşulları da göstermekte.

Bu süreçte 10 Aralık-3 Ocak, 20 Şubat-17 Mart, 7 Mayıs-5 Haziran özellikle önemli, kilit dönemler olacaktır. Ancak Venüs’ün geri harekette olacağı 23 Temmuz-4 Eylül arasında özellikle ekonomi, kaynaklar, TL’nin değeri konusunda daha fazla hassasiyet ve revizyon gerektiren koşullar görebiliriz. Bu arada Jüpiter’in Koç burcunda olacağı 20 Aralık-16 Mayıs tarihleri arasında liderlik, yönetim ve yeni başlangıçlar temasının daha hararetli ve dikkat çekici olabileceği görüyor.

2023 yılında, 7 Mart’tan itibaren Satürn Balık burcuna ilerliyor olacak. Satürn’ün ülkemizin krizleri anlatan 8. evinden çıkmasının daha olumlu olacağını söyleyebiliriz. Satürn bu süreçte Nisan sonundan itibaren, 2024’ün başına kadar ülkemizin Güneş’i ile uyumlu bir açıda dururken, daha disiplinli, kontrollü ve yapılandırıcı bir süreç içinde olabiliriz. Yeni yaşımızın ülkemize en hayırlı sonuçları getirmesi dileği ile.

Burcunuza göre

Koç: Yeni yerler görmek ve kendinizi geliştirmek için güzel nedenler var. Yolculuklar ve uzaklarla ilgili konular daha sık gündeme gelebilir.

Boğa: Sabah ortaklaşa bir konu üzerinde hassas davranabilirsiniz. Gün içinde zihinsel açıdan daha fazla çift durum ortaya çıkabilir.

İkizler:Ay, Yay’da ilerliyor. Çok hareket ve ziyaret, görüşme söz konusu olabilir. Duygusal açıdan ilgilenmeniz gereken konular var.

Yengeç: Evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Sabah saatleri daha dengeli olsa da, öğle sonrasında farklı durumlara uyum sağlamak gerekebilir.

Aslan: Arkadaşlıklar ve sosyal konularda pozitif ve sizi daha olumlu kılan fırsatlar bulabilirsiniz. Aşkta da daha olumlu bir hava söz konusu.

Başak:Hafta sonu olmasına karşın meşgul olabilirsiniz. Aynı zamanda eve yönelik işler de pek çok fikir değişikliğine neden olabilir.

Terazi:Bolca hareket ve ziyaret dikkat çekiyor. Alacağınız haberlerle planlarınızı değiştirebilirsiniz. Çok şey öğrenebilir, hareket edebilirsiniz.

Akrep:Becerilerinizi daha iyi kullanabileceğiniz imkanlar var. Ancak harcamalarla ilgili daha fazla düşünebilirsiniz.

Yay:Ay burcunuzda ilerlerken, şahsi konulara ve ailevi işlere hassas yaklaşabilirsiniz. Mizacınız daha dalgalı ve değişken de olabilir.

Oğlak:Düşüncelerinizde olumlu kalmaya, aşırı alıngan olmamaya dikkat etmelisiniz. Hayal kırıklığı yaratabilecek durumlar gündeme gelebilir.

Saka:Sabah tamamlanması gereken işler olabilir. Ancak daha sonraki saatlerde sosyal açıdan daha hareketli olabilirsiniz.

Balık:Çevrenizle ve evle uğraşmak, evde daha çok vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Ailevi konularda da değişiklikler gündeme gelebilir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 18:45:45