Gündem >> Milliyet


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan mahkemenin 'İmamoğlu' kararına ilişkin açıklama


Link [2022-12-16 21:18:20]



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıklamaları şöyle: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının, yargılandığı bir davada aldığı ceza üzerinden, gerek kamuoyunda gerekse Meclis’te konunun kendisiyle ilgisi olmayan bir gündem inşa edilmeye çalışıldığını gördük. Öncelikle şu hususları ifade etmek isterim: Anayasamızın “Yargı Yetkisi” başlıklı 9’uncu maddesinde, yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılmaktadır.

Mahkeme kararlarının arkasında “siyasi akıl” aramak, “siyasal akılsızlığın” ta kendisidir.Muhalefetin kendi içindeki Cumhurbaşkanı adaylığı kavgasına, bu mahkeme kararının alet edilmesi trajikomik bir görüntüdür.

İlginizi Çekebilir

Diyarbakır’da polis servis aracının geçişi sırasında, hain terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu yaralanan polislerimize ve bir sivil vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu saldırılar tam tersine milleti birbirine kenetleyecektir. Terörle mücadele kararlılığımızı da perçinleyecektir.

EYT açıklaması

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeyi hükümet olarak söz verdiğimiz gibi bu ay tamamlayacağı ve kamuoyu ile paylaşacağız.

6 yaşındaki çocuğa istismar davası

Küçük yaşta evlilikle ilgili Diyanet İşlerinin veya Diyanet İşleri Başkanının net ifadesi olmadığı ifadeleri kullanıldı. Bugün Cuma’ya giden ve hutbeyi dinleyen herkes Diyanet İşleri Başkanlığı’nın erken yaşta çocukların evlendirilmesinin ‘İslam Dışı’ olduğunu ifade ettiğine açıkça şahit olmuştur.

Terörle mücadele

PKK/YPG terör örgütüne karşı 19 Kasım’da başlatılan Pençe Kılıç Harekatı dahil sınır ötesi operasyonlarla Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde son dönemin en büyük, en kapsamlı ve en etkili kara/hava operasyonları icra edildi.

Özlem Zengin'den önemli açıklamalar

Çok Okunanlar

2024-09-16 22:48:25