Siyaset >> Milliyet Siyaset


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar


Link [2022-08-30 17:32:19]



İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:Türk Silahlı Kuvvetleri 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bünyesinde ciddi bir temizlik yapmıştır. Ordumuz sinsi yapıların yol açtığı tahribatla mücadele etmek zorunda kalmıştır.

DARBECİ ZİHNİYETİN EĞİTİM SİSTEMİNİ TERK ETTİK

Altını çizerek söylüyorum.. Türkiye artık darbeci zihniyetin 70 yıl boyunca örselediği askeri eğitim ve öğretim sistemini tamamen terk etmiştir. En büyük kaynağımız milletimizin ordusudur.Yeni askeri eğitim ve yönetim sistemimizle milli iradenin üstünlüğüne bağlı, sadece milletine, devletine ve meşru idarecilerine tabi bir TSK'ya sahip oldukYENİ DÖNEMİN SONUÇLARI

Soğuk savaşın ardından ülkemiz istikrar sağlayıcı rolünü Kuzey Afrika'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir alana teşmil etmiştir. Ülkemiz Akdeniz'den Karadeniz'e artan gücü yeni dönemin sonuçlarından birisidir.UYGULAMALARIMIZI GÖZDEN GEÇİRİYORUZTürkiye asimetrik tehditlerle mücadele konusunda bir hayli müktesebat sahibi olmasına rağmen karşımızdaki tablo uzun uzun düşünülmesi gereken vahamet arz ediyor. Biz de kendi stratejilerimizi, taktiklerimizi, uygulamalarımızı gözden geçiriyoruz. Diğerlerinden farkımız son 20 yılda yaptığımız hazırlıklar sayesinde krizleri fırsata çevirme kabiliyetimizin en yüksek seviyede oluşudur.

TÜRKİYE ÖN ALAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ

Türkiye uzunca bir süredir kendisine dayatılan veya şartlar gereği yapmak mecburiyetinde olduğu bekle gör yaklaşımını bir süre önce terk etmiştir. Tehditleri kaynağında engelleme stratejisine geçerek geriden gelen değil, ön alan bir ülke haline gelmiştir

YILBAŞINDAN İTİBAREN HEDEFLERİMİZİN SOMUT NETİCESİNİ ALACAĞIZ

Önümüzdeki en büyük sıkıntı hayat pahalılığı meselesidir. Esasen beklenmedik bir takım gelişmeler programın uygulama süresini uzatmasıydı. Biz her şeyde olduğu gibi bunda da bir hayır vardır diyerek yolumuza bakıyoruz. İnşallah yılbaşından itibaren hedeflerimizin somut neticelerini almaya başlayacağız.Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Afrika'dan Güney Amerika'ya kadar canları ve malları yağmalanmış kim varsa yol arkadaşı Türkiye'dir. Türkiye ayak bastığı her yere kardeşlik, barış , dostluk ve refah götürür.

Büyük Zafer'in 100. yılı! Erdoğan: Türkiye'nin inşası engellenemeyecek

Çok Okunanlar

2024-09-22 04:44:20