Siyaset >> Milliyet Siyaset


Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İslam alemine çağrı: Zulme seyirci kalmamalıyız


Link [2022-11-29 06:40:19]



GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - Erdoğan, özetle şunları söyledi:

İSLAM DÜŞMANLIĞI: Son yıllarda batılı ülkelerde İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı ciddi manada arttı. Lafa gelince demokrasi ve özgürlükler konusunda mangalda kül bırakmayanlar, mesele Müslümanların özellikle de Müslüman kadınların hakları olunca en faşist uygulamaları devreye almaktan çekinmiyor.

HUKUKSUZ UYGULAMALAR: Yunanistan’daki Müslüman Türk azınlığa yönelik haksız ve hukuksuz uygulamalar artarak devam ediyor. Yunanistan’daki kardeşlerimizin dini liderleri tanınmıyor. Vakıfları ve malları gasp ediliyor. Ana dillerini, öğretmenlerine izin verilmiyor. Kimlikleri reddediliyor. İslam alemi, Yunanistan’da zulme uğrayan kardeşlerimizin durumuna daha fazla seyirci kalmamalıdır.

KKTC’YE DESTEK ÇAĞRISI: Türk Devletleri Teşkilatı’na (TDT) gözlemci üye olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne sizlerin de gereken desteği vereceğinize inanıyorum. Ayrıca Filistin meselesinin1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğe sahip Filistin devletinin vücut bulmasıyla çözüme kavuşturulmasını destekliyoruz.

‘Suriye’yi terör sarmalından kurtaralım’

Suriye’nin çatışma, insani kriz ve terör sarmalından kurtulması için İslam ülkeleri daha güçlü bir irade ortaya koymalı ve siyasi çözüm çabalarına etkin destek vermelidir.Ülkemizle birlikte Suriye ve Irak’ın da toprak bütünlüğüne tehdit oluşturan bu terör örgütünün kökünü kazımakta kararlıyız.



Çok Okunanlar

2024-09-20 04:03:29