Gündem >> Milliyet


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT açıklaması: Ay sonuna kadar neticelenecek


Link [2022-12-13 16:56:20]



Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkmenistan'a hareket ediyor. Erdoğan'ın ziyaret öncesi yaptığı açıklamalar şöyle: Enerji, ulaştırma ve ticari konular zirvemizin ana gündem maddelerini teşkile edecektir. Bu vesileyle ayrıca ilişkilerimizin akdi zeminini kuvvetlendirmek üzere muhtelif anlaşma metinlerini de imzalayacağız. Böylelikle enerji, ticaret, ulaştırma, gümrük, ekonomi, eğitim, bilim ve kültür alanlarından sorumlu kurumlarımız arasında etkin işbirliği mekanizmalarını desteklemişolacağız. Maksadımız sadece 3 ülke için değil kardeş Türk halkları için daha güvenli bir gelecek inşa etmektir. Zirvede alınacak kararlar bu gayretimizde bize yardımcı olacak. Kardeşliğimizi her anlamda perçinlemeye devam edeceğiz.

ANTALYA'DA SEL

Çevremizde bir barış kuşağı oluşturmanın adımlarını atıyoruz. Türkiye özellikle afet yönetiminde dünyada örnek gösterilen bir ülke oldu. Düzce depreminde devlet nerede sorusunu sordurmadıysak, sel baskınlarında da tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bakanlıklarımız hemen bölgeye intikal etti. Bakanlarımız faaliyetlerin koordinasyonu ile bizzat ilgileniyor. Konut iş yeri için zarar tespit çalışmaları devam ediyor. Afetin etkili olduğu ilçelerde genel hayata etkili afet bölgesi kararı alınmıştır. Vergi borçları ertelenmiştir.KOSGEB'den, afetten zarar gören her bir esnafımız için 250 bin liraya kadar faizsiz acil destek kredisi imkanı sağlanmıştır. Toplamda 100 milyon lirayı aşkın bir destek bölgeye gönderilmiştir. Antalya'da 13 bin 200 dekar tarım arazisi ve seralarda zarar meydana geldi.

Alıntı Metni

TÜRKMEN GAZINA TÜRKİYE ROTASI

Zirve zaten ağırlıklı olarak bu doğalgaz konusundaki adımları atmaya yönelik. Bunun için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım da şu anda zirvede bizimle beraber olacak. Oradaki görüşmeleri yapacağız. Bir diğer tarafta da İlham Bey'in olması bu süreç için önem arz ediyor. Bunları üçlü olarak görüşeceğiz. Temennim odur ki, Türkmen gazını ülkemize Hazar üzerinden getirelim.

İlginizi Çekebilir

KARA HAREKATI

Her zaman söylediğim gibi, bu işin adresi, bu işin tarihi verilmez. Fakat Soçi mutabakatında sayın Putin'le vardığımız hedefler belli. Onu kendisine tekrar hatırlattım. Hedefimiz özellikle sınırdan güneye mâlum bizim 30 kilometrelik derinlikte hedefimiz var. Buralardan ülkemiz sürekli olarak maalesef teröristlerin adeta tehdidi altında kalıyor. Son zamanlarda bu ciddi manada çoğaldı. Bunlara karşı bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Pençe Kilit'te adımlar neyse aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde zaman zaman topraklarımıza karşı yapılan saldırılara sessiz kalmamız mümkün değil. Burada uyarıyoruz, hatırlatıyoruz, dost Rusya ile birlikte buradaki atacağımız adımlarda birlikte beraber karar ve belki de uygulamayı yapma noktasında kendisinden destekleri de istedik. Bu konuda asla taviz veremeyiz. Terör tehdidi altında olan ülkemdir. Ülkemin tehdidi altında olması için de kimseden herhalde izin alacak da değiliz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasındaki görüşme sona erdi

EYT AY SONUNA KADAR NETİCELENECEK

EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şuanda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyorlar inşallah ay sonuna kadar bunu karara bağlayacağız ve 2023’e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız.Olaybu.

MHP LİDERİ BAHÇELİ İLE GÖRÜŞME

Cumhur İttifakı olarak Devlet bey ileetraflıca bir çok konuyu görüştük. Tabi şu bir gerçek ikimizin oyu parlamtentoda Anayasa değişikliğine yeterli değil. Bu konularla ilgili olarak gerek başörtü meselesi gerek aile konusu bu konularda Anayasa değişikliği hususunda parlemontada diğer partilerin destek vermesi işimizi kolaykılacaktır.

Asgari ücretin üzerinde maaş alanlar ne kadar zam alacak? Bakan Bilgin'den EYT açıklaması: Sayı 1 milyon 800 bine yükseldi

Çok Okunanlar

2024-09-20 04:06:11