Siyaset >> Milliyet Siyaset


Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi


Link [2022-12-04 19:08:20]



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;Şanlıurfamız yaş ortalaması itibarıyla genç nüfusa sahip. İlk defa oy kullanacak 250 bin gencimiz var. Gençlerimizle bir araya gelmemize önem veriyoruz. Şu ana kadar yaptığımız tüm toplu açılış ve mitinglerde bugün Şanlıurfa pik yaptı. Resmi rakam 120 bin. Gençlik çantada keklik değil, çanta dolu. Sizlerle sohbetlerimizde öyle çarpıcı analizlerle öyle isabetli tespitlerle karşılaşıyoruz ki inanın bunca yıllık tecrübemize rağmen bizim de ufkumuz genişliyor. Biz ne sağdayız ne solda biz siyasetin merkezindeyiz. Şu anda Türkiye siyasetinde bu kardeşinizin dışında gençlik kollarından yetişerek gelmiş lider yok. Biz siyasetin içinde yetiştik. Gençlere bakışımız bizim çok çok farklı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadelede 'güvenlik şeridi' vurgusu İthal ekonomi komiserlerine bel bağlamayız

Gençlerimizin bilgisi, donanımı Türkiye Yüzyılı'nın en büyük teminatıdır. 81 ilimizde 208 üniversitemiz var.Bay Kemal, güya zihinde ne var ne yok bunları anlatıyormuş. Elin birilerini toparlamış, etmiş, uyuyanlar mı ararsın, bunun yanında ne dediği anlaşılmayan sözler mi anlarsın... Böyle bir durum. Biz de dedik ki biz, Şanlıurfa'da zihin devrimi yapacağız. Ve Şanlıurfa'da bir zihin devrimini yaptık ve açıkladık. Vizyon orada değil, vizyon Şanlıurfa'da. Ve yarına dair vizyonun kalemşörleri gençler, sizsiniz. Kendinize güvenin, inanın. Ve yarının programını da projesini de sizler hazırlayacaksınız, beraber hazırlayacağız. Bunu kimse inkar edemez. Peygamberler şehri burası.

İbrahim Bey'i karşılıklı tanışma belediye başkanlığı döneminde oldu. Eserleriyle biz kendisini tanıdık. Ses her şeyiyle bize kendisini tanıttı. Tabii o arzu edilmeyen olay bizi çok ama çok özdü. Birileri başka beklentiler içerisindeyken Tatlıses yeniden doğdu. Şimdi işte görüyorsunuz yeri geliyor nasıl tize çıkıyor.

Şu anda tabi açılış maçına gittim. Açılış maçında Katar- Ekvator maçıydı. Ekvator yendi. Fenerbahçe'nin oyuncusu Valencia da iki gol attı. Vakit buldukça izliyorum.

FORMASYON EĞİTİMİ

Şu an itibariyle bu hafta içinde YÖK başkanımızla da konuyu görüştük. Biliyorsunuz üniversiteyi bitirdikten sonra bir veya iki yıl formasyon eğitimi veriliyordu. Başkana şuan itibariyle bunu kaldırıyorsun 3 veya 4. sınıfta formasyon eğitimi verelim dedik.



Çok Okunanlar

2024-10-23 12:34:45