Eğitim >> Milliyet Eğitim


Creative Commons Lisansı Nedir, Ne İşe Yarar? Creative Commons Nasıl Kullanılır?


Link [2022-06-02 20:18:18]



Farklı çalışmalar veya eserlerin ücretsiz bir şekilde dağıtımına izin verilmesi creative commons şeklinde bilinir. Bu lisans içerisine dahil olan eserler veya çalışmalar hiçbir ücret ödenmeden her yerde kullanım izni verir.

Creative Commons Lisansı Nedir?

Telif hakkı olmadan değişik yerlerde eserler veya çalışmaların kullanılmasına izin veren lisans Creative commons lisansı şeklinde bilinir. Herhangi bir kanun yasa olmadan ve ücret ödenmeden farklı platformlarda değerlendirme olanağı tanır.

Creative Commons Lisansı Ne İşe Yarar?

Herhangi bir ücret ödemesi olmadan ve tamamen yasal yöntemlerle, pek çok eser ve çalışma bu lisans sayesinde kullanılır. Özellikle web sitelerinde ya da farklı dijital platformlarda resimler, yazılar ya da değişik videolar kullanılabilir. Ancak bu kullanımın gerçekleşmesi için, creative commons lisansı isminin bulunması gerekir.

Creative Commons Nasıl Kullanılır?

Creative commons bir lisans olarak kanun düzeyinde farklı eser ve çalışmaların ücretsiz biçimde kullanılmasına olanak tanır. Yani bu hak hiçbir telif ücreti olmadan değişik noktalarda eserlerin ve çalışmaların değerlendirilmesine fırsat verir. Örneğin bir web sitesinde yazı yazıldığı zaman, creative commons lisansına sahip resimler burada ücretsiz biçimde kullanılabilir. Aynı zamanda farklı videolar, yazılar ile değişik eserler internet üzerinden paylaşım amaçlı değerlendirilir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 15:31:32