Eğitim >> Milliyet Eğitim


Cömertlik İle İlgili Atasözleri, Deyimler Ve Anlamları Nelerdir?


Link [2022-03-13 06:31:09]



Atasözü kullanımı günlük hayatta en çok ihtiyaç duyulan alanlardan biridir. Bu konuda bilgi sahibi olan kişiler doğru yerde doğru sözcüğü kullanmaktadır. Deyimler ve atasözleri en geniş kültür alanlarından biridir. Oldukça fazla sözün bulunması kullanacak kişiler için de anlam zenginliği yaratmaktadır. Cömertlik ile ilgili atasözleri ve deyimler ise anlamları ile birlikte araştırılarak kullanılmaktadır. Cömertlik İle İlgili Atasözleri, Deyimler ve Anlamları Nelerdir?

Cömert’in de cimrinin de sarıldığı kefen aynıdır.

Bu söz insanların para harcama şekillerine gönderme yapmaktadır. Cimri kişiler ucun mal aldıkları zaman hemen eskidiği için tekrar alma ihtiyacı duymaktadır. Zengin ise pahalı ama tek bir tane aldığı için genel olarak cömert insan da cimri insan da aynı parayı harcamış olmaktadır.

Parası ucuz olanın kendisi kıymetli olur.

Bu söz eli açık ve cömert kişiler için kullanılmaktadır. İnsanlar eli bol ve açık olması cömertliğini göstermektedir. Bu kişiler paralarını başka kişiler ile paylaşarak cömert kişiler haline gelmektedir.

Cömert derler maldan ederler, yiğit derler candan ederler.

Bu atasözü kişilerin paralarını başkaları ile paylaşma şeklini ifade etmektedir. Çoğu kişi parası olanların yanında arkadaş gözükerek bu kişileri kullanmaktadır. Cömertliğin sonu kimi zaman kötü sonuçlar doğurmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-24 03:38:13