Yazarlar >> Milliyet


Çok yakışır...


Link [2022-09-12 12:30:30]



2022 Kurtuluş’un 100. yılı! Hepimiz için çok önemli, çok anlamlı bir tarih.

Bu yıl kurtuluş kutlamaları erken başladı benim için. İlk olarak 5 Eylül’de Nazilli’nin kurtuluş gününe katılmak kısmet oldu. İtiraf etmeliyim Nazilli’ye kutlamaların sadece birer tören ve standart konuşmalardan oluşacağını sanarak gittim.

Sabahın ilk ışıklarıyla kurtuluşu müjdeleyen top atışları günün farklı geçeceğinin müjdecisiydi sanki. Atatürk Anıtı’na konan çelenk ve saygı duruşundan sonra, coşkuyla kutlama alanına yapılan yürüyüş görülmeye değerdi.

Nazilli’nin, kurtuluşun coşkusuna ortak olmaya gelen yabancı ülke çocuklarının gösterileri ben yaştakileri bambaşka bir zamana götürdü. Bugün ülkelerinde savaş olan Ukraynalı çocukların gösterisi seyircilerin gözlerini doldururken, kurtuluş törenine bambaşka bir anlam kattı. Gün boyu sürdü kutlamalar. Düzenlenen sempozyum Nazilli’nin milli mücadelede ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çizdi.

Dedim ya dolu doluydu organizasyon. Nazilli Belediyesi önünde kurulan sahnede akşam Manga müzik grubu vardı. Kalabalığın coşkusuna havai fişeklerin güzelliği çok yakıştı.

Üç gün süren etkinliklerde bana göre en dikkat çekici şeylerin bir tanesi de belediyenin işletmesi olan Hangar Restoran’da düzenlenen etkinlikti. Nazillili kadınların, yöresel yemekleriyle konuklara yaptıkları ikram şahaneydi. Daha önce bir proje kapsamında, öğretmen Özlem Daldan önderliğinde bir araya gelmiş bu elleri güzel, yemekleri leziz şahane insanlar. Aslında her yerde söylerim, konusu ne olursa olsun, kalabalıkların toplandığı organizasyonlarda şehir her yönüyle anlatılmalı. Sempozyumu, konseri, gösterileriyle çok güzeldi Nazilli ama kadınların, Nazilli’nin gastronomisine dair sundukları başka güzeldi.

Nazilli, gastronomisi gerçekten çok zengin. Kim bilir belki bir festivale döner bu zengin yemek kültürü.

Nazilli’ye de çok yakışır...



Çok Okunanlar

2024-09-22 02:17:11