Gündem >> Milliyet


Çocuğa istismar tartışması


Link [2022-12-11 05:40:19]



AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Bakan Yanık, İstanbul’da 6 yaşında dini nikahla evlendirilip yıllarca cinsel istismara maruz kalan H.K.G.’nin 30 Kasım 2020’de Cumhuriyet Savcılığı’na müracaat ettiğini, savcılıktan konunun bakanlığa ulaştırıldığını, mağdurun 4 Aralık 2020’de ŞÖNİM’in ilk kabul birimine, 8 Aralık 2020’de ise kadın konukevine alındığını söyledi. Bu sırada bazı CHP’li vekiller Bakan Yanık’ın konuşmasını kürsüye sırtlarını dönerek protesto etti. Bunun üzerine Yanık, “Hiç sırtınızı dönmeyin. Sizden öğrenecek tek bir cümlemiz yok bizim” dedi. CHP’li vekiller bu arada pankartlaraçarakBakan Yanık için “istifa” sloganları attı. Yanık da “Tabi biz sustuk, siz susmayacaksınız. Neye susmadığınızı göstereceğim. Tahammül edemezsiniz çünkü haksızsınız, çünkü yalan söylediğinizi biliyorsunuz” diye bağırdı. Bakan Yanık ile CHP’li vekiller arasında gerginlik yükselince TBMM Başkanvekili Bilgiç birleşime 10 dakika ara verdi.

Aranın ardından yeniden kürsüye gelen Yanık, şunları söyledi: “20 yıldır tutumumuz hiç değişmedi. Bizim için korunacak bir tek değer vardır o da çocuktur, kadındır, mağdurdur. Ama bugün bizi itham edenler kendi teşkilâtlarının içerisinde onlarca istismara sessiz kaldı. Bizi sessiz kalmakla suçlayanlar, kendi sicillerini bugün bu bağrışlarla örtemeyecekler. Sizi kadınların bedeni üzerinde çiğnetmeyeceğiz. Sizi o çocukların bedeni üzerinde tepindirmeyeceğiz. Bu bakanlık size bu fırsatı vermeyecek. Ne yaparsanız yapın, ne kadar manipüle ederseniz, provoke ederseniz edin o çocukları sizin elinize bırakmayacağız. Siz önce dönün sessiz kaldığınız kendi içinizdeki taciz tecavüzlere bakın.”

TBMM Genel Kurulu’ndaBakanYanık’ın konuşması sırasında AK Parti’li ve CHP’li kadın milletvekilleri karşı karşıya geldi. Diğer milletvekillerinin araya girmesiyle kadın milletvekilleri yerlerine oturdu.



Çok Okunanlar

2024-09-20 12:01:07