Siyaset >> Milliyet Siyaset


CHP'de 'yetkisi yok' tartışması! Gürsel Tekin'den Kılıçdaroğlu'na 'kırgınım' yanıtı


Link [2022-10-06 16:44:19]



CHP Geneş Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na işte böyle seslendi: Şu anda kırgınım. O da ayrı bir şey. Abi-kardeş ilişkilerinde olur. Böyle laflar olur mu? 'Yetkisi yok, etkisi yok'. Ne yetkisi mal mı paylaş mışım? Ne demişim? Sayın Genel Başkan demez mi? "Evladım bir gidin izleyin, bana bir getirip izletin". Ne demiş bu adam? Kaldı ki benim bu konudaki hassasiyetimi en iyi bilen o.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'na kırgın olduğunu söyledi. Tekin'in İYİ Partililerin tepkisini çeken 'HDP'ye Bakanlık verilebilir' çıkışı sonrası Kılıçdaroğlu'ndan 'Yetkisi yok' açıklaması gelmişti. Gürsel Tekin katıldığı bir programda CHP liderine bu sözleri nedeniyle kırgın olduğunu söyledi.

6'lı masada kriz büyüyor! İhalenin belgeleri ortaya çıktı

Tekin, "Sayın Genel Başkanımızın etrafında şu anda caka atanların tamamı Dersim meselesinde sayın Genel Başkan'ın yanında tek kişi vardı. O da Gürsel Tekin. Aslanlar gibi gittim yanında durdum. Benden mevsimlik bir şey bekleyemezsin. En iyi sen bilirsin sayın Genel Başkan." dedi.

"O LAFLARIN ALTINDA KALABİLECEK BİR BABAYİĞİT DEĞİLİM"

Tekin İYİ Parti'den gelen kendisine yönelik eleştirilere de bir kez daha cevap verdi; "Bu altılı masa hikayesi filan bitsin, aday kesinleşsin ben öyle o lafların altında kalabilecek bir babayiğit değilim. Kusuruma bakmasınlar."

CHP’de gündem ‘bakanlık’ krizi!

NE OLMUŞTU?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, katıldığı bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna, "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye yanıt vermişti. Tekin'in bu açıklaması siyaset gündemine oturmuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözlerine ilişkin olarak, "Yetkisi olmayan bir konuda açıklama yapmış, kendi düşüncesini söylemiş. Burada kararı verecek olan 6’lı masadır" demişti.

Gürsel Tekin'den yeni 'HDP'ye Bakanlık verilebilir' yorumu: Sözlerimin arkasındayım!

Çok Okunanlar

2024-09-21 06:17:01