Siyaset >> Milliyet Siyaset


Çevre artık manen çok daha zenginleşmiş oldu


Link [2022-02-05 13:31:26]



Gülden Çoktan - Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İletişim Başkanı Fahrettin Altun da katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hizmete açılan caminin tüm Müslümanlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Büyük bir fırsat

Kadıköy İmam Hatip Okulu'nun hemen yanı başında böyle bir tatbikat camisinin yapılmasının öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu belirten Erdoğan, "Hocamız, bizim de üzerinde çok emeği olan bir hocamızdı. Ve yetişmemizde kendisinden çok şeyler öğrendik. Çok şeyler ondan aldık ve Erenköy'den Fatih'e kadar onun yaz kış demeden gelip gidişi ve bu yakada yaşayan bir insan olarak da verdiği emeği bizler üzerindeki emeğini unutmak mümkün değil. Zira alimlerin malum öğrenciler üzerindeki hakları çok büyük. Burada hemen Kadıköy İmam Hatip'in hemen yanı başında böyle bir tatbikat camiinin yapılmış olması da tüm Kadıköy İmam Hatip'teki öğrenciler için büyük bir fırsat. Aynı zamanda bu çevre için büyük bir fırsat. Ve mimarisi de gerçekten çok çok güzel oldu. Yüklenici firmaya çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Manen zenginleşti

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Özellikle sevgililer sevgilisi Peygamberimizin hadisi şerifinde olduğu gibi de aynı zamanda Rabbimizin 'Kim benim için dünyada bir mescit inşa ederse ben de ahirette onlar için saray inşa ederim' buyuruyor. Dolayısıyla burada emeği geçenlere, inşasında emeği geçenlere 'Allah razı olsun' diyoruz. İncirli Bostan'da böyle bir tatbikat camisinin yapılmış olması da buraya ayrı bir hava ve zenginlik katmış oldu. Dolayısıyla çevre bu noktada manen çok daha zengin olmuş oldu. Bütün Kadıköy İmam Hatip'teki gençlerimize bu tatbikat camisini en güzel şekilde zenginleştirmelerini kendilerinden istiyorum. Bunun hakkını vermeleri lazım."



Çok Okunanlar

2024-10-24 15:27:17