Eğitim >> Milliyet Eğitim


Çenek Nedir? Bitkilerde Tek Çenek, Çift Çenek Ne Demek?


Link [2022-04-21 04:11:08]



Çenek, bitkilerde besin deposu görevini yerine getiren bir yapraktır. Çenek aynı zamanda bitkilerde embriyonunun bir kısmını oluşturmaktadır.

Çenek Nedir?

Çenek, bitkilerin embriyosunda bulunur ve bazı bitkilerde de besin deposu görevi yapar. Tohum yaprağı olarak da bilinen çenek aynı zamanda bitkilerde ilk oluşan yapraklardır. Çin yaprakları ve kotiledon anlamına da gelen çenek tohumlu olan bitkilerin tohumlarının çimlenmesi ile ortaya çıkan yaprak şeklindedir.

Bitkilerde Tek Çenek, Çift Çenek Ne Demek?

Çenek kelimesinin ne olduğu ve ne anlama geldiği, aynı zamanda tek çenek ile çift çenek ne demektir merak edilen bir konudur. Bu sebeple birçok kişi tarafından Çenek hakkında araştırma yapılmakta ve bilgiler edinilmektedir. Bitkilerde çenek, kolitedon olarak da bilinmektedir.

Tohum embriyosunda bulunan çenek aynı zamanda tohum yaprağı olarak da bilinmektedir. Embriyosunda tek çenek olan çiçek bitkiler için bir çenekliler denirken iki çenek bulunan bitkiler için ise iki çenekliler denmektedir. Tohumlu ve çiçekli bitkilerde çenek sayısı çok değişken olduğu için bunu tespit etmek gerekir. Bitkilerde çenek sayısı 8 ve 20 arasında değişiklik gösterebilir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 03:23:16