Yazarlar >> Milliyet


Can dostlar koruma altında


Link [2022-12-05 11:32:20]



Tepebaşı Belediyesi, sokak hayvanları için çalışmalarına devam ederken yeni bir eğitim çalışmasını daha hayata geçirdi. “Yerel Hayvanları Koruma Görevlisi Eğitimi” Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalışmada, Eskişehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden Veteriner Hekim Bekir Öcel “ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair Avrupa sözleşmesi ve 5199 sayılı kanun ve uygulama yönetmeliği” konusunu katılımcılara anlattı.

Ardından Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Fatih Koçak “hayvan bakım ve beslenmesi”, Eskişehir-Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdinç Yuva ve yönetim kurulu üyesi Veteriner Hekim Ali Sarı “hayvan davranışları”, Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Melike Gümgümcü “hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlemesi ve sahiplendirilmesi” ile ilgili bilgiler verdi.

Bayram Can Çetin de katılımcılara hasta hayvanların tanınması hakkında genel bilgiler verdi. Katılımcılar da eğitimler esnasında uzmanlara merak ettiği konularda sorular sorma şansı buldu.

‘Yaşam hakkı var’

121 gönüllünün katıldığı eğitim çalışmasının ardından değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da “İnsanlar kadar hayvanların da yaşam hakkı var. Bu konuda herkesin hemfikir olması gerekir. Bu dünyaya hayvanlarla birlikte geliyoruz. Bizlerle beraber onların da yaşama hakkı var. Şehir hayatında en büyük sıkıntıyı yerel yönetimler yaşıyor. Çünkü bir sokak hayvanını sevenler de var, şikâyetçi olanlar da var. Özellikle kırsaldaki köpeklerin şehir sınırlarına getirilerek bırakılması bizim bu iş için ayrılan bütçemizi zorluyor. Normal şartlarda kentteki hayvan popülasyonuyla ilgili bir sıkıntı yok. Aşı, tedavi, besleme, kısırlaştırma ya da derneklerimizden, hayvanseverlerimizden gelen taleplerin karşılanması gibi konularda can dostlarımız için özveriyle çalışıyoruz. Durmadan, dinlenmeden tüm iyi niyetimizle hayvanlarımız için de en iyisini yapmaya çalıştığımızı söyleyebilirim. Bu çalışmalarımızda derneklerimiz ve hayvan dostu vatandaşlarımızla dayanışma içinde olmak bizleri çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Eğitim çalışmalarının ardından gönüllülere Eskişehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından sertifika verileceği bildirildi. Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilecek.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, verilen eğitimlerden sonra Meclis Salonu’nda 121 gönüllü katılımcının ve yetkililerin sorularını yanıtladı.

‘Hanımlar Kıraathanesi’ni açıyoruz’

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, projeleri arasında yer alan ve yapımı tamamlanan Hanımlar Kıraathanesi’nin açılışını en kısa sürede gerçekleştireceklerini duyurdu.

Bir sözlerini daha yerine getirmenin, bir projelerini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, “2019-2024 döneminde söz verdiğimiz 71 projeden bir tanesi de sadece hanım kardeşlerimizin kullanacağı bir Hanımlar Kıraathanesi projesiydi. Projemizi tamamladık. Gerek yaptığımız fiziki binayla gerekse içerisindeki tefrişatıyla artık Hanımlar Kıraathanemiz açılışa hazır hale geldi. İnşallah çok kısa süre içerisinde Hanımlar Kıraathanemizi de açmış olacağız. Öngörülerimize göre bir hafta gibi kısa bir süre sonra Hanımlar Kıraathanemiz Tokatlı hanım kardeşlerimizin hizmetine girecek” dedi.

Sabah 8 akşam 5 arası

Tokat Şehir Parkı içerisinde yer alan Hanımlar Kıraathanesinin sabah sekiz ile akşam beş saatleri arasında açık olacağını dile getiren Başkan Eroğlu “İçerisinde kitapların yer aldığı, sadece hanım kardeşlerimiz tarafından kullanabilecek, bir araya gelip vakit geçirebilecekleri, günlerini yapabilecekleri, çalışanlarının yine hanım kardeşlerimizden oluştuğu bir kafe olarak hizmet verecek. Hanımlar Kıraathanesi Tokatlı hanım kardeşlerimiz için şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

Başkan Eroğlu, açılacak olan Hanımlar Kıraathanesi’nde incelemelerde bulundu.

Firmalar aylık olarak açıklansın!

İstanbul’da yaşamakta olan okurlarımızdan Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Basın Sözcüsü Halis Kahraman, “2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı 03.02.2021 tarihli ve 31384 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2021/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile yürürlüğe girmiş ve Eylem Planında “2918 sayılı Kanunun Ek 4’üncü Maddesi çerçevesinde, karayollarında yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve benzeri taşıtların kusurlu olarak karışmış olduğu ölümlü trafik kazası sonuçları ve otobüs işleticisi teşebbüsün unvanı televizyon ve basın organlarıyla paylaşıldı. Bu kapsamda, 1 Ocak 2022-27 Kasım 2022 tarihleri arasında meydana gelen şehirlerarası tarifeli ve tarifesiz yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin kusurlu olarak karışmış olduğu 43 ölümlü trafik kazasında, olay yerinde 83 can kaybı meydana gelmiştir. Ölümlü trafik kazalarına 36 farklı otobüs firmasının karıştığı tespit edilmiştir. CİMER aracılığıyla İçişleri Bakanlığı’na 23.12.2021 tarihinde yazılı başvuru yaparak, kusurlu ölümlü trafik kazalarına karışan yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının 2017 yılı öncesinde olduğu gibi isimlerinin, kaza yeri ve kaza kusurlarının her ay düzenli olarak basın açıklaması yoluyla kamuoyuna teşhir edilmesi önerisinde bulundum. Bu önerime, EGM Trafik Başkanlığı’nca verilen cevabi yazıda, kusurlu ölümlü trafik kazalarına karışan otobüs firmalarının her (6) altı ayda bir kamuoyuna duyurulacağı bildirildi. Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Yönetim Kurulu olarak, oysa biz kusurlu ölümlü trafik kazalarına karışan otobüs firmalarının eskiden olduğu gibi her ay basın açıklaması yoluyla kamuoyuna duyurulmasını istiyoruz” dedi.

Kosova’dan Nilüfer’e kardeş ziyareti

Kosova Peja Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatmir Asllani ve beraberindeki heyet, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i ziyaret ederek, kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek istediklerini ifade etti. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer’in kardeş kenti olan Kosova-Peja Belediyesi heyetini kabul etti. Peja İl Milli Eğitim Müdürü Naser Gega ve okul müdürlerinin de yer aldığı ziyarette, kardeş kent ilişkileri ele alındı. Peja Belediye Başkan Yardımcısı Fatmir Asllani Bursa’daki kardeş okulları da ziyaret ederek ortak projeler üretmek istediklerini belirterek, “Bursa’yı çok seviyoruz. Burada hem Nilüfer Belediyesi hem de bazı okullar ile kardeşlik ilişkileri yürütüyoruz. Pandemi sebebiyle uzun zamandır bir araya gelemedik. Bu tür ziyaretler çalışmalarımıza güç katacaktır. Sizleri de Kosova’ya bekliyoruz. Nilüfer Belediyesi ile işbirliği içerisinde olmak bizi mutlu edecek ve çalışmalarımıza ışık tutacaktır” diye konuştu.

Kardeş kent Peja’dan gelen konuklarla bir arada olmaktan dolayı mutluluğunu ifade eden Başkan Turgay Erdem de kardeşlik bağlarına dikkat çekti. 2010 yılından bu yana Peja ile güzel ilişkiler içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Erdem, “Sizleri burada görmek mutluluk verici. Okullarla ilişki kurmanız da güzel bir düşünce. Öğrencilerimiz adına olumlu projeler olacağına inanıyorum. Bizler 2010 yılından bu yana kardeş kurumlarız. Ortak yapacağımız projeler kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirecektir. Kosova’ya Nilüfer’den selamlar gönderiyoruz” dedi. Başkan Turgay Erdem ziyaret sonunda konuklarına günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, kurum, kuruluş ve markalarla yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...



Çok Okunanlar

2024-09-20 01:30:13