Sağlık >> Milliyet Sağlık


Burun Kırığı Nasıl Anlaşılır? Burnun Kırık Olduğunun Belirtileri Nelerdir?


Link [2022-07-07 16:30:19]



Burun kırığı darbeler sonucunda oluşan bir durumdur. Burunda kırılma yaşanması durumunda, burunda kanama görülür. Burnun şeklinde bir değişim meydana geliyorsa, kırıldığını gösterir.

Burun Kırığı Nasıl Anlaşılır?

Burun bölgesini insan vücudunun en hassas noktaları arasında kabul edilir. Buruna karşı alınabilecek herhangi bir darbe, burnun zarar görmesine neden olacaktır. En çabuk kanayan bölgelerden biri de burunlardır. Burunlar bazen hiçbir sebep yokken de kanayabilir. Fakat alınan bazı darbeler neticesinde burun kemiği kırılabiliyor. Burun içerisinde yer alan kemikler darbe almadan kırılmaz.

Genellikle alınacak darbelerle kemikte kırılma görülür. Burnun kırılmasıyla birlikte burunda bir kanama meydana gelir. Burun kemiklerinin kırıldığı, genellikle burun yapısında oluşan değişimlerle anlaşılır. Burunda fiziksel olarak bir yamulma veya düşme görülüyorsa, burun kemiğinin kırıldığını gösterir. Kişiler yaşanan darbe durumlarında mutlaka sağlık kuruluşlarına gitmesi gerekir.

Burnun Kırık Olduğunun Belirtileri Nelerdir?

Burnun darbe almasıyla birlikte kişiler burnun kırılıp kırılmadığını anlayamıyor. Özellikle burunda kanama görüldüğünde kişiler endişe edebiliyor. Yaşanan darbe sonucunda mutlaka doktorlara muayene olarak, tespit yapılması gerekiyor. Burun çok hassas ve yapısı çabuk bozulan bir bölgedir.

Buruna alınabilecek darbeler kemiğin yamulmasına veya kırılmasına neden olabilir. Burun kırıklarında genellikle düzen bozukluğu görülür. Kişiler burunların yapısında bir değişiklik fark ediyorsa, kırık olduğundan şüphelenmelidir. Her burun kırığında burun içerisinde kanama gözlemlenir. Kanama ve yapı bozukluğu bulunuyorsa, kişiler burun kemiğinin kırılmış olduğunu anlayabilir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 08:53:08