Sağlık >> Milliyet Sağlık


Burun Kemiğinde Ağrı Ve Şişlik Neden Olur?


Link [2022-07-07 07:24:48]



Burun, vücudun hayati organlarından bir tanesini oluşturur. Bu nedenle burunda meydana gelen sorunların dikkate alınması gerekir.

Burun Neden Ağrır?

Özellikle sinüzit elmacık kemikleri ve burun boşluklarının iltihaplanması ile birlikte ortaya çıkan burun kemiğinin ağrısına akut viral sünizit adı verilir. Enfeksiyon virüsünün burunda yer alan mukusları tıkaması neticesinde ortaya çıkar. Bir diğer kemik ağrısı ise polen ya da toz gibi alerjik olan maddelerden kaynaklanan faktörlerden dolayı oluşur.

Burun Neden Şişer?

Alerjisi olan kilcilerde toz, küf, polen, mantar ve benzeri olan alerjik maddelerin solunması durumunda burun etleri kapsamında en çok altta kalan et şişme eğilimi gösterir. Hava kirliliği ya da sigara burun etlerinin şişmesine sebep olan etkenlerdendir. Bununla birlikte sinüzit, burun kemik eğriliği, burun iltihapları, burun etlerinin şişmesi de bu duruma sebep olabilir.

Burun Kemiği Ağrısına Evde Ne İyi Gelir?

Kronik yapıya sahip olan burun ağrıları şikâyeti için müdahale edilmeden önce ilk olarak doktora başvurulması gerekir. Bunun dışında tıkanmaya bağlı bir şekilde gelişmiş olan burun ağrısı için ise mandalina kabukları veya evde var ise kuru papatyaların kaynatılarak buharının solunması ağrının hafiflemesine yardımcı olacaktır. Bahsedilen uygulama yarım saatte bir kez yapılabilir. Kemik ağrısına bağlı bir şekilde gelişiyor ise soğuk veya sıcak kompres de yapılabilir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:38:28