Eğitim >> Milliyet Eğitim


Bozkır İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Bozkır Kelimesi Geçen Örnek Cümleler


Link [2022-03-07 18:11:11]



Kurak alanlarda yetişen, fazla yağış almayan küçük ve otsu bitkilerden oluşmuş olan ağaçlık alanlar bozkır olarak bilinir. Özellikle Anadolu bölgesinde birçok farklı yer bozkır olarak ifade edilir. Yeşilliğin çok fazla olmadığı ve tarımın çok fazla yapılmadığı yerler olarak da anlatmak mümkün. Aynı zamanda mecazi anlam kapsamında fazla yerleşim yerinin olmadığı şeklinde kullanılır.

Bozkır ile İlgili Cümleler Nelerdir?

Yukarıda öne çıkan anlamı ile birlikte bozkır kelimesi birçok değişik eserde ya da günlük yaşamda değerlendirir. Özellikle kurak ve otluk alanlar ile beraber, fazla yağış almayan bölgeler bozkır olarak ifade edilir. Toplumsal açıdan ise ıssız olan yerler yine bozkır şeklinde mecazi olarak ön plana çıkar. Bu doğrultuda öne çıkan böylesi anlamları ile birlikte cümle içerisinde çok fazla kullanılır.

İçinde Bozkır Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Türk Dil Kurumu açısından da geçerli bir kelime olarak öne çıkan bozkır sözcüğü, coğrafi bir alanı anlatırken önemli yere sahiptir. Aynı zamanda tek başına ya da cümle içerisinde değişik amaçları doğrultusunda kullanma şansı tanıyor.

‘’Anadolu toprakları genelde Bozkır alanlarıdır.’’

‘’Buralar hep bozkır olduğu için bir şeyler yetiştirmek zordur.’’

‘’Çok fazla yağmur almadığı için bozkırlar hep kuraktır.’’

‘’Bu bozkır olan alanlarda pek fazla insan yaşamaz.’’

Görüldüğü gibi bozkır kelimesi birçok değişik cümle içerisinde kullanma şansı verir. Aynı zamanda günlük hayat ile beraber farklı eserlerde de değerlendirilir. Bu durum hem düz yazı üzerinden hem de şiirler kapsamında ele alınır.



Çok Okunanlar

2024-09-24 09:24:17