Yazarlar >> Milliyet


Bodrum'un en gizli kalmş yeri


Link [2022-06-17 21:43:06]



Öyle yerler var ki önünden geçip gidersiniz, adını duyarsanız, bir türlü gidemezsiniz. Tam 22 yıldır Bodrum’u yakinen takip ediyorum. Beni Bodrum’da şaşırtan ender yerlerden biri Beluga Otel. “Şaşıracak ne var?” diyenleri duyar gibiyim. Hemen anlatayım; Burası Gölköy’ün hemen başında. İçeriye adım atar atmaz, o kadar doğal ve sıcak ambiyans karşılıyor ki… Anında buraya ait hissediyorsunuz. Doğallığıyla vuruyor. Saatlerce hiçbir şey yapmadan öylece durabilirsiniz. Öyle lüks filan da değil yanlış anlamayın. 18 odalı butik bir aile oteli. Sahibi doğma büyüme Gölköylü. Bodrum’da yaşayanların, tatilcilerle hiç paylaşmadıkları bir yer. Sorduğunuzda “Tam bir emekli yeri” diyerek geçiştirdikleri gizli bir cennet. Adını duyurmak istemiyorlar, kendilerine saklıyorlar. Üzgünüm artık çok geç. 20 yılı aşkın süredir Beluga Otel ve beach olarak açıklar. Sahibi Fikret Kaynar, mönüsü annesine ait. Yıllardır mönü hiç değişmemiş. Mantı, dolma, çiğbörek, tam bir Anne mutfağı. Dışarıdan misafir kabul ediyorlar. Geniş bir iskelesi var. Müzik yok denecek düzeyde. Akşamları iskelesi balık restoranı oluyor. Beluga özellikle gündüzleri çok tercih ediliyor. Yaz boyunca otelde yer bulmanız gerçekten çok zor. Bodrum’a yolunuz düşerse mutlaka gidin ve gerçek Bodrum otelinin havasını soluyun derim.

Gece hayatından üç kadın

Gece çalışmak zor iştir, herkesin uyuduğu saatlerde, eğlendiren tarafta olursunuz. Hem avantajları hem de dezavantajları var. İşte bu üç kadın profesyonellikleri sayesinde çalıştıkları mekanlara disiplini sağlıyor. Herkesin olaysız bir şekilde eğlenmesine ön ayak oluyor. Feyzan Cihan; Çeşme’deki Esnaf’ın yedi yıldır kurucu ortağı. Turizmden gece hayatında girenlerden. Her gün işinin başında, enerji ve samimiyetiyle Esnaf’ın bu kadar başarılı olmasının baş kahramanı diyebiliriz. Gülizar Karaaslan; Yekta va Kita’s’ın ortağı aynı zamanda işletmeciliğini de yapıyor. Uyumuyor diyebiliriz. İşine aşık; “Yedi yıldır bu sektördeyim, kadın olmanın bir zorluğunu yaşamıyorum. Yeter ki mesafeyi korumasını bilin” diyor. Merve Zeynep Sezgi; 15 yılı aşkın bir süredir Günay’dayöneticilik yapıyor. Sabah başlayan mesai, neredeyse yine sabah bitiyor. Her gün bir starın sahneye çıktığı Günay’da sanatçılar ona emanet, kendisinin ağzından laf alamazsınız da. Sahneye çıkanların tüm dertleriyle o uğraşıyor.Sezgi, “Çok genç yaşta başladım, kadın olmanın avantajı şu, karşınızdaki kim olursa olsun, hemen kendine çekidüzen veriyor. Böylelikle tüm sorunları aşmak kolaylaşıyor” diyor.

Bodrum’da bir İspanyol

Bulaşıkçılıktan patronluğa uzanan bir hikaye…Azmakbaşı’na giderken sokak arasında çok uzun yıllardır İspanyol mutfağınıservis ediyor. Sahibi aynı zamanda mutfak şefi Nejmettin Kılıç. Çocuk yaşta bulaşıkçı olarak girdiği mutfaktan patron olarak çıkmayı başarmış. Onu şeflik yaptığı yıllardan tanırım. Deniz ürünlerini o kadar iyi işliyor ki, yemeklerinin tadına bakmanızı şiddetletavsiye ederim. Paellasınımutlaka deneyin derim. La Pasion By Neco hem sokak arasında olacaksın hem de İspanyol mutfağını servis edip 10 yıl ayakta kalacaksın. Kolay iş değil. Siz siz olun çat kapı gitmeyin. Bir arayın“Yeriniz var mı?” diye…

Bir çırpıda İstanbul

- IL Cortile; Galata’da tarihi bir binadasın, bahçen süper ferah. Gerçek bir İtalyan mutfağısın. Pizza’nın tadı damağında. Akşamları çok yoğunsun, mecbur gündüz geldik sana. - Sumahan On The Water; Çengelköy’ün en güzel yerindesin. Odaların tertemiz, manzaran Boğaz.Akşamları odanın bahçesinden İstanbul’u izlemek doyumsuz. Hep orada kal. - Nuran Meyhane; Fulya’dasın, gördüğüm en ferah restoranlarından birisin. Asla dip dibe değilsin. Mezelerin az ve öz. Ah bir de yerin çok ters olmasa... Tam yokuşun başındasın. - Novikov; Mandarin Oteli’nin bahçesinde, buram buram lüks kokuyorsun. İstanbul’a gelen yabancıların ilgi odağısın. Geçenlerde sendeydim. Tek yerli bendim diyebilirim. İstanbul’un en pahalı restoranlarından birisin.



Çok Okunanlar

2024-09-24 08:19:47