Eğitim >> Milliyet Eğitim


Blokeli Tutar Nedir? Blokeli Para Ne Demek? Banka Hesaplarından Bloke Nasıl Kaldırılır?


Link [2022-06-03 22:58:00]



Blokeli tutar durumunu yaşamak son derece can sıkıcıdır. Çünkü blokeli tutarın geçici süreliğine kullanılması yasaktır. Tabi buda kişide stres yaşanmasına yol açmaktadır.

Blokeli Tutar Nedir?

Blokeli tutar, kişinin hesabında yer alan paraya uygulanan kısıtlamayı ifade etmektedir.

Blokeli Para Ne Demek?

Blokeli tutar bir ödemenin yapılması için kesilen tutar anlamına gelir. Örneğin kredi ödemesi olan birisinin hesabında para durumu yoksa maaşı yatınca kredi miktarı kadar tutar otomatik olarak kesilir. Buda blokeli tutar anlamına gelir. Ayrıca belirli bir tutarın kullanımına gelen her kısıtlama blokeli tutar olarak bilinir.

Banka Hesaplarından Bloke Nasıl Kaldırılır?

Blokeli tutarı hesabınıza ait olan bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kaldırabilirsiniz. Ancak bloke kaldırma işleminin yapılmasına engel olan durumlarda blokeyi kaldırmak için banka şubesine gitmeniz gerekir. Şubeye gittiğiniz zaman yapılan inceleme sonrasına blokeyi kaldırmak mümkündür. Tabi çoğu zaman buna gerek kalmadan müşteri hizmetleri çalışanı size yardımcı olmaktadır.

Bloke kaldırdıktan sonra para iade edilir veya borç varsa eğer borçtan düşmesi sağlanır. Bundan dolayı blokeyi kaldırmak oldukça kolaydır.



Çok Okunanlar

2024-09-22 15:33:48