Siyaset >> Milliyet Siyaset


‘Biz NATO’yla var olmadık NATO’suz da yok olmayız’


Link [2022-05-25 07:52:50]



Bahçeli partisinin dünkü TBMM Grubu toplantısında özetle şunları söyledi:

İKİNCİ KANDİL İSVEÇ’TE: İsveç, bölücü terörün Kuzey Avrupa’daki kundağı, kuluçkası ve kumanda odasıdır. İkinci Kandil Dağı İsveç’tedir... İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine engel çıkarınca Türkiye’nin risk primi son 14 yılın rekorunu kırmıştır. Risk priminin silah olarak kullanılması dost ve müttefikliğin hangi kitabına sığmaktadır? Hiç kimse terör örgütü PKK/YPG’yi İsveç ve Finlandiya üzerinden NATO’ya fiili ortak yapmaya asla teşebbüs etmesin. İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelikleri terörizme evet demek, Türkiye düşmanlarına olur vermek anlamına gelecektir. İsveç ve Finlandiya’nın oldubittiyle NATO’ya dahil edilmesi karşısında Ankara kriterleri anında işleme konulmalıdır. Eğer şartlar içinden çıkılmaz hale bürünürse NATO’dan ayrılmak bile alternatif bir tercih olarak gündeme alınmalıdır. NATO’yla var olmadık, NATO’suz da yok olmayız. Alsınlar İsveç’i, Finlandiya’yı tepe tepe kullansınlar, Rusya’ya karşı yeni bir siper açsınlar

YENİ GÜVENLİK TEŞKİLATI: İhtiyaç hasıl olursa, gelişmeler başka bir seçenek bırakmazsa, Türkiye’nin, Türk dünyasının ve 57 İslam ülkesinin da içine katılacağı yeni bir güvenlik teşkilatının kurulması mümkündür, belki de en doğrusu budur. Mesela, “Asya ve Ortadoğu Güvenlik Örgütü” ismiyle kurulacak güvenlik teşkilatı aynı zamanda NATO’nun dünya genelinde dengelenmesini de sağlayacaktır.

MİÇOTAKİS DEDELERİ GİBİ SİNSİ: Mavi Vatan haritasını ABD Başkanı’yla görüşmesinde gündeme getirip Türkiye’yi aklınca şikayet eden (Yunanistan Başbakanı) Miçotakis, dedeleri gibi sinsidir, namerttir, Türkiye düşmanlığını siyasi rant kapısı görecek kadar küçülmüş ve hesap hatası yapmıştır.

MİLLET SENİ CUMHURBAŞKANI YAPMAZ: Kılıçdaroğlu’nun Maltepe Mitingi, HDP’nin, PKK’nın, FETÖ’nün, Pontus özlemi çeken çürümüşlerin mitingidir. Cumhurbaşkanı adaylığına iyice ısınan, ittifak ortaklarına çalım atan Kılıçdaroğlu akli melekelerini yitirmiştir. Sayın Kılıçdaroğlu, Dersim sayfasını yeniden açıp yeni bir isyan teşebbüsünü aklından geçiriyorken, Türk milleti seni Cumhurbaşkanı yapmaz, yapamaz, yapmayacaktır.

‘Fiyat artışında FETÖ kumpası var’

Ekonomik güvenliğimiz maalesef yayılım ateşine tutulmuştur. FETÖ bu kumpasın tam ortasında bulunan maşadır. FETÖ’cüler, sıcak para çeteleri, köksüz sermaye grupları, bunların yerli uzantıları, küresel tefeciler, ekonomik tetikçiler, emperyalizme gönüllü casusluk yapan kokuşmuşlar Türkiye’nin ekonomik olarak köşeye sıkışması, milletimizin hayat pahalılığın içine gömülmesi amacıyla faaliyet içindedir... Kiralardaki denetimsiz ve dengesiz yükselişlere sessiz kalamayız. Konut fiyatlarındaki anormal yükselişleri atıl vaziyette seyredemeyiz. Fırsatçıların elbette yakasından tutmalıyız, bedelini de ödetmeliyiz.

‘Biz ecdadımıza dil uzattırmayız’

Oğuz soyundan kesinlikle hain çıkmamıştır. Sultan 2’inci Abdülhamid Han’ı kimler sevmiyorsa,Batı’nın içimize yuvalanmış etki ajanlarıdır. Eğer CumhurbaşkanımızErdoğan, bugünün Abdülhamid’i olarak görülüyorsa, bunun hiçbir mahsuru yoktur, bilakis gurur duyulacak bir övgüdür. Biz ecdadımıza dil uzattırmayız, tarihimize laf ettirmeyiz,geçmişimizi yargılatmayız, devşirmelere akıllarını başlarına devşirmelerini detavsiye ve tebliğ ederiz. Hele hele, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Sultan 2’inci Abdülhamid’i cepheleştiren kanı bozukları asla affetmeyiz... Atatürk Ankara ise Abdülhamid Han İstanbul’dur. Atatürk al yıldızlı al bayrak Abdülhamid Han da üç hilaldir. Atatürk’ü seven Abdülhamid’i de sever.



Çok Okunanlar

2024-10-22 21:10:33