Eğitim >> Milliyet Eğitim


Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (Undp) Nedir, Ne İş Yapar?


Link [2022-04-22 17:51:09]



Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, yoksulluğun ve eşitsizliğin ortadan kalkması için kurulmuş olan bir topluluktur. Dışlanmanın ve eşitsizliğin ortadan kalkması için çalışmalarda bulunurlar.

Birlemiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Nedir?

Birçok kişi tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı merak edilmekte ve bu sebeple de ne olduğu araştırılmaktadır. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı 1965 tarihinde ABD'nin New York ilçesinde kurulmuştur ve genel direktörü ise Achim Steiner'dir. Yoksulluğun ortadan kaldırılması için kurulmuş olan UNDP aynı zamanda çalışmalarında cinsiyetçiliğin ve barışın da olması gerektiğini düşünerek bu alanda da çalışmalar yürütmektedir. Aynı zamanda ülkelere sürdürülebilir kalkınmanın sürekli olarak sağlanması için de ortaklık, yetenek geliştirme ve liderlik becerileri konusunda da yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Ne İş Yapar?

UNDP yoksulluğun tamamen ortadan kaldırılması, dışlanmanın ve eşitsizliğin mümkün olduğunda azaltılması için çalışmalar yapan bir programdır. 1965 senesinde New York'ta kurulan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı aynı zamanda ülkelere sürdürülebilir kalkınmayı sağlamaları için bazı destekler de vermektedir. Kurumsal kapasite inşa etme, liderlik becerileri ve politikalar hakkında da ülkeleri desteklemektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 01:36:06