Eğitim >> Milliyet Eğitim


Birim Kare Nedir, Nasıl Hesaplanır? Birim Kare Örnekleri Nelerdir?


Link [2022-02-06 21:51:11]



Matematikte birim kare işlemek için öncelikle bir karenin olması gerekmektedir. Buna bağlı olarak ele alınan tanımlama ile birlikte, alan işlemi yapılır. Daha sonra kare içerisindeki birim kareler ortaya çıkarılır.

Birim Kare Nedir, Nasıl Hesaplanır?

Her bir kenarı 1 birim olan kareye birim kare denmektedir. Özellikle düzlemsel alan hesaplaması yapılırken birim kareden faydalanılır. Bu doğrultuda karenin kenarları üzerinden öncelikli alan ortaya çıkarılır. Daha sonra meydana gelen alan üzerinden içerisinde kaç tane birim kare olduğunu hesaplaması yapılır. Yani alan hesaplaması ile beraber cm2 işlemi öncelikle gerçekleştirilir. Hemen arkasından alanın kaç tane birim kareden oluştuğu ortaya çıkarılır.

Birim Kare Örnekleri Nelerdir?

Birim kare hesaplamasını bir örnekle anlatmak mümkün. Bu doğrultuda biri Karenin bir kenarının 3 cm olduğu bilinsin. Böylece kare alanı 3 x 3 = 9 cm2 olarak hesaplanır. Sonuç olarak kare içerisinde 9 tane birim kare olduğu anlaşılır. Yani alan hesaplaması ile beraber kare içerisinde kaç tane birim kare olduğu ortaya çıkarılır. Yani sonuç alan hesaplaması ile beraber kare üzerinden gerçekleştirilmektedir. Günümüzde ise matematik eşliğinde birçok farklı işlemde kullanılan bir yöntem olduğunu söylemek gerekir.



Çok Okunanlar

2024-10-24 00:27:37