Eğitim >> Milliyet Eğitim


Birim Esnek Talep Nedir? Kısaca Örnekleri Nelerdir?


Link [2022-02-09 20:11:25]



Birim esnek talep, bir maldan talep edilen miktarda olan yüzdelik değişim ile, malın fiyatında olan yüzdelik değişimin aynı olması anlamına gelir. Bir diğer ifade ile esnekliğin mutlak bir değer olarak kabul edilmesi durumudur.

Birim Esnek Talep Nedir?

Birim esnek talep ne olduğu merak edilen konulardan biridir. Özellikle birçok kişi tarafından da araştırılarak öğrenilmek istenen konular arasındadır. Birim esnek talep, bir malın fiyatındaki değişim ile talebindeki değişimin aynı olmasıdır. Bu sayede bir maldan talep edilen miktardaki değişim ile yanı malın fiyatındaki talep edilen değişim aynı olur ve bunun sonucunda birim esnek talep ortaya çıkar.

Kısaca Örnekleri Nelerdir?

Otomobil ve beyaz eşyalar dayanıklı mallar olduğundan bu mallar birim esnek talep mallarına örnektir. Bu malların talebindeki fiyat esnekliği 1'den büyüktür. Bu bakımdan tu mallarda fiyatların artması ile talep edilen miktar önemli bir derecede azalmaktadır. Örneğin otomobillerin fiyatlarında 'luk bir artış olduğunda araçlara olan taleplerin oranında azaldığı tespit edilen bir durumdur.



Çok Okunanlar

2024-10-23 22:24:23