Eğitim >> Milliyet Eğitim


Bilgisayar Donanım Birimleri Nelerdir? Kısaca Görevleri Ve Özellikleri


Link [2022-02-09 20:11:25]



Bilgisayarın içinde yer alan bütün donanımlar, kendi içinde değişik görevler ile çalışmaktadır. Bununla birlikte bu donanımlar, bilgisayarlar içerisinde bir bütün şeklinde çalışırlar. Her bir donanım, bilgisayarları çalıştırmak adına bir başka donanıma gereksinim duyar. Bu konuda değişik özellikleri ve güçle birlikte bağlı şekilde mühim donanımlar, bilgisayarların içerisinde bulunmaktadır.

Bilgisayar Donanım Birimleri Nelerdir?

Bilgisayarların donanım birimleri hakkında bilgi vermek oldukça önemlidir. Bununla beraber bilgisayar içerisindeki donanım birimleri ise;

- Anakart,

- İşlemci,

- Yonga Seti,

- RAM,

- Güç Kaynağı,

- Sabit Disk,

- Bellek şeklinde sıralanabilir.

Kısaca Görevleri ve Özellikleri Nelerdir?

Bilgisayar bünyesinde istenen neticeleri elde etmek adına pek çok işlemin yapılması gerekmektedir. Bu konuda kasa içinde değişik bilgisayar donanımları yer almaktadır. Bununla beraber her birinin değişik görevleri bulunmakta ve bu görevler ise tüm şekilde bilgisayarların etkin şekilde çalışmasına imkan vermektedir. Bu yüzden bilgisayar içerisindeki donanımların kısaca görev ve özelliklerini bilmek oldukça önemlidir. Bilgisayarın donanımlarının kısaca görevleri ve özellikleri aşağıdaki gibidir;

- RAM: Elektrik kesintisi tarzı bir durum söz konusu olduğu zaman, bilgisayar içindeki bilgilerin korunmasını sağlayan bir yapı şeklinde öne çıkmaktadır. Bir başka ifadeyle kısa zamanlı depolama alanı biçiminde tanımlamak kesindir.

- Anakart: Verilerin iletilmesini sağlama konusunda bilgisayarların en mühim parçası olarak tanımlanabilir. Bilgisayarların içindeki elektronik devrelere; anakart denilmektedir.

- Güç Kaynağı: Elektriğin enerjisini sağlayan cihaz şeklinde güç kaynağı ön plandadır.

- Yonga Seti: Anakart üstünde işlemlerin gerçekleştirilmesine yardımcı olan kontrol etme mekanizmasını sağlayan bölüm; yonga seti şeklinde tanımlanır. Bilhassa bu konudaki trafiğin kontrol edilmesine olanak sağlar ve bilgisayarların etkin bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.

- Bellek: Bilgisayarın içinde bulunan bilgilerin depolanmasıyla birlikte gereksinim durumunda çıkarılmasını sağlayan bellektir.

- Sabit Disk: Bilgisayar içerisindeki büyük ve önemli dosyaların kalıcı şekilde saklanmasındaki en mühim işlev, sabit diske aittir.

- İşlemci: Bilgisayar içerisinde yer alan tüm programları çalıştırmak için, programların işlevini yerine getirmesi adına destek sağlamaktadır. Bilhassa bilgisayar alırken mutlaka olarak işlemciye çok fazla dikkat etmek gerekmektedir.

Bilgisayarın donanımlarının görevlerini bu şekilde açıklamak önemlidir.



Çok Okunanlar

2024-10-23 22:29:32