Eğitim >> Milliyet Eğitim


Bileşik Önerme Nedir? Birleşik Önerme Örnekleri Nelerdir?


Link [2022-02-06 21:51:11]



Sonuca daha fazla alternatif sunan bileşik önerme, farklı matematik problemleri üzerinden ele alınır. Tanımı ile beraber hem matematik işlemleri hem de eğitim konusunda önemli bir yere sahiptir. Bu sebepten dolayı internet üzerinden de sıkça araştırılan konular arasında gelmektedir.

Bileşik Önerme Nedir?

İki ya da daha fazla önermenin ‘ve, veya, ya da, ise, ancak’ gibi bağlaçlar üzerinden birleştirilmesi ile ortaya çıkan yeni önermeler bileşik önerme olarak ifade edilir. Böylece matematiksel açıdan işlem sonucu alternatif olarak farklı seçenekler ile olasılıkları arttırır. Bu durum birçok değişik matematik konusu üzerinden ele alınır ve sonucu üzerinden uygulanır. O yüzden eğitim konusunda önemli bir yere sahip olduğunu söylemek gerekir.

Birleşik Önerme Örnekleri Nelerdir?

Öne çıkan bağlaç ile beraber matematiksel işlemler değişik önermeler ortaya çıkarır. Bu önermeler değerlendirilirken ‘ve’ bağlacı ile birlikte birçok farklı bağlaç kullanılır. Bu konuda bir örnek verilecek olur, ‘p v q’ şeklinde bir işlem yapmak mümkün. Burada öne çıkan p ve q harfleri birer önerme olarak değerlendirilir. Aradaki ‘ve’ bağlacı ile beraber önerme birden fazla olasılık ve versiyon üzerinden ele alınır. Böylece doğru ve yanlış önermeler ortaya çıkarmak suretiyle sonucu anlaşılır.



Çok Okunanlar

2024-10-24 00:16:45