Eğitim >> Milliyet Eğitim


Besiyeri Nedir, Ne İşe Yarar? Besiyeri Nasıl Hazırlanır?


Link [2022-02-06 21:51:11]



Besiyeri, gıda teknolojisi hayatın da ve çeşitli alanlar da laboratuvar kısmında kullanılan ve oldukça önemli bir terimdir. Hücre ve mikroorganizmaları detaylı kapsamaktadır.

Besiyeri Nedir?

Laboratuvar alanında hücrelerin ve mikroorganizmaların gelişimini sağlamak için kullanılmaktadır. Gerekli çeşitli sıvı veya jel besleyici ortamlarına bu isim kullanılmaktadır. Çeşitli şeylerin gelişiminde de sık şekilde kullanılmaktadır. Gerekli ürünler de gelişimin sağlanması için o ortamlara besiyeri yeri olarak adlandırma yapılmaktadır.

Ne İşe Yarar?

Çeşitli hücre ve mikroorganizmaların sıvı veya jel ortamı ile gelişmesini sağlamak ve hızlandırmak için kullanılmaktadır. Gerekli olan bütün madde ve ortamı içersin de bulundurması ile gelişecek olan hücre ve mikroorganizmaya gelişim sağlamaktadır.

Besiyeri Yeri Nasıl Hazırlanır?

Bu ortam hazırlanırken çeşitli birçok organik ve inorganik maddeler bulunaktadır. Bunun yanı sıra içerisin de belirli miktar da besleyici nitelikli su bulunmaktadır. Böylelikle hücre ve mikroorganizmaların gelişimini sağlaması gözlemlenmektedir. Oldukça başarılı ve sık şekilde birçok alanda besiyeri kullanılmaktadır. Laboratuvar alanın da gelişim de sık şekilde yer alan bir farklı biyolojik olay olarak adlandırılabilir.



Çok Okunanlar

2024-10-24 00:19:17