Sağlık >> Milliyet Sağlık


Beriberi Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir? Beriberi Tedavisi Nasıl Yapılır?


Link [2022-07-07 20:34:19]



Beriberi hastalığı, insan hayatı için önemli olan B1 vitamini eksikliği sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu hastalık zamanında tedavi edilmezse olumsuz sonuçların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Beriberi Hastalığı Nedir, Belirtileri Nelerdir?

B1 vitaminin eksikliği sonucunda ortaya çıkan hastalık, kalp ve sinir sistemini etkiliyor. Bu vitaminin günlük olarak alınması gerekmektedir. Besinlerin enerjiye dönüşmesinde aktif rol alan B1 vitamini, hücrelerin gelişimini tamamlaması için önemli bir rol oynuyor. Beriberi hastalığının 3 şekli bulunmaktadır. Bunlar; Kuru, Korsakoff ve İnfatil Beriberi'dir. Beriberi hastalığının belirtileri arasında nefes darlığı, çabuk yorulma, ödem, karında şişlik, konuşmada zorluk, gözde istemsiz hareketler, bacaklarda karıncalanma ve güçsüzlük, unutkanlık, bilinç kaybı, vücutta yaygın ağrı ve kusma olarak ifade edilmektedir.

Beriberi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Beriberi hastalığının tedavisinde alkol kullanımını yasaklamak ve diyet düzenlemesine gitmek gerekmektedir. B1 vitamini hastaya uygun dozlarda ve günlük olarak verilmelidir. Beriberi hastası olan kişilerin kalp rahatsızlığı da bulunuyorsa B1 vitamininin damar yolu ile verilmesi daha doğru olmaktadır. Beriberi hastalığı tedavisinde B1 vitaminine ek olarak multivitamin ilaçlarının da verilmesi tavsiye edilmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 06:50:06