Sağlık >> Milliyet Sağlık


Belde Acı Ve Ağrı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?


Link [2022-07-07 07:24:48]



Bel ağrısı, doktor ziyaretlerinin bir hayli yaygın olan nedenlerinden bir tanesidir. Daha çok ağır olan nesneleri kaldırılması sırasında yapılmış ani hareketler, zayıf nitelikteki vücut mekaniği sebebiyle ortaya çıkabilen kas burkulmaları ya da zorlamalar gibi ifade edilen yaralanmanın bir sonucudur. Bel ağrısının genel olarak yırtılmış ya da fıtıklaşmış disk, siyatik, artrit, omurilik kanseri, böbrek ya da omurga enfeksiyonları şeklinde sayılabilen belirli hastalıkların bir neticesi olabilmektedir.

Bel ağrısının tedavisi şüphelenilen ya da teşhis edilen belli bir sebebe yönelik planlanması durumunda optimal sonuçların elde edilmesi sağlanır. Bel kısmının zorlanmasından kaynaklı olan akut sırt ağrısı için başlangıç aşamasında evde yapılan uygulamalar ile rahatlatılabilir.

Bel Ağrısı Neden Olur?

Bel bölgesi ya da lumbal bölgenin görevleri arasında yapısal nitelikteki destek, hareket veya belli vücut dokularının korunması bulunmaktadır. Bel ağrısı, burada bulunan omurga kemiklerinden, omurların arasında yer alan disklerden, omurganın çevresindeki bağlardan, omurilikten ve sinirlerden, bel çevresindeki kaslardan, karında yer alan iç organlardan ya da bel bölgesini kaplamış olan ciltten kaynaklanıyor olabilir.

Bel Ağrısının Geçmesi İçin Ne Yapılabilir?

Bel ağrısı ortaya çıkınca ayağa kalkmak ya da hareket etmek zor bir hal alabilir. Bununla beraber, kısa bir yürüyüş, yüzme yoga ya da hafif düzeyde bir başka sportif faaliyet genel olarak bel ağrısının hafifletilmesine yardımcı olabilir. Yapılmış olan çalışmalar belde ortaya çıkan ağrıdan kurtulabilmek için en etkili olan yöntemlerden bir tanesinin soğuk ve sıcak uygulamaların olduğunu göstermiştir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:38:56