Sağlık >> Milliyet Sağlık


Bebeklerde Zatürre Belirtileri Nelerdir?


Link [2022-07-23 20:44:20]



Zatürre, özellikle bebekler için önemli olan bir sağlık problemidir. Bebeklerin bünyelerinin çok hassas olması nedeni ile ekstra dikkat ve özen gerektirir. Bundan dolayı bu hususlara dikkat etmek gerekir.

Zatürre Nedir?

Zatürre akciğerlerde oluşan iltihaplanmadır. Akciğerde yer alan hava keselerinin iltihap ile birlikte dolması sonucu nefes alınmasını zorlaştıran bir durum ortaya çıkar. Sıklıkla bakteri ya da virüslere bağlı olur. Bakterilerden en sık hemofilus ve pnömokok, virüslerden ise İnfluenza, RSV, adenovirus ve parainfluenza zatürreye sebep olur.

Bebeklerde görülen Zatürre Belirtileri Nelerdir?

Zatürre belirtileri hafif ya da ağır bir şekilde seyredebilir. Bazen bebeklerde zatürre belirtileri çok belirgin bir şekilde olmayabilir. Bebeklerde görülen zatürre belirtilerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

Ateş

Sık sık nefes alma

Öksürük

Nefes alma sırasında zorlanma,

Bulantı

Kusma

Karın ağrısı

Göğüs ağrısı

İştahsızlık

Halsizlik,

Göğüs kafesinde çekilme

Morarama

Sürekli uyku hali

Beslenme bozukluğu

Şeklinde bu hastalığın belirtileri sayılabilir.

Bebeklerde Zatürre Nasıl Tedavi Edilir?

Bebeklere zatürre tanısının koyulmasının ardından bakteriyel zatürre de direkt olarak antibiyotik tedavisine başlanması gerekir. Genel olarak hafif düzeyde olan zatürre için ayaktan on günlük bir antibiyotik tedavisi yeterli olur. Bunun dışında gerekli olan durumlarda tedavi yatarak uygulanabilir. Viral bir zatürre var ise özellikle influenza mevcut ise saptanmış olgularda antiviral tedaviye başlanması gerekir.



Çok Okunanlar

2024-09-19 11:01:32