Eğitim >> Milliyet Eğitim


Bdd Nedir, Açılımı Ne Demek? Bdd Türkçesi Nedir, Yaklaşımın Faydaları Nelerdir?


Link [2022-02-06 21:51:11]



BDD, iki kısımdan oluşan, biri BT ve diğeri de iş birimlerindeki yazılımın nasıl davranmasının gerektiğini belirleyen bir süreçtir. Süreç boyunca işte bulunan paydaşlar kısa toplantılar gerçekleştirerek sistemin özelliklerine ve davranışlarına karar verir.

BDD Nedir, Açılımı Ne Demek?

BDD, açılımı Behavior Driven Development olan ve Türkçesi de Davranış Odaklı Geliştirme olan bir yazılım geliştirme yaklaşımıdır. Bu yazılımda kullanılan dil basit ve herkesin anlayabileceği şekildedir. İş dilinde senaryoların oluşması ve toplantılar gerçekleştirilerek sistemin özelliklerinin belirlenmesi gerekir.

BDD Türkçesi Nedir, Yaklaşımın Faydaları Nelerdir?

BDD, Türkçesi Davranış Odaklı Geliştirme olan bir yazılım geliştirme yaklaşımı olarak bilinmektedir. BDD yaklaşımın faydaları arasında yaklaşımın test edilmeden önce senaryoların belirlenmesi ve her sonuca karşı temkinli olunması vardır. Test edilecek olan kodlar düz metinler halinde kodlanabilir ve sprint içindeki kodlar gerçekleştirilir. Kodlanan testlerin tekrar çalıştırılması mümkün olduğundan bu da BDD yaklaşımının faydaları arasındadır. BDD bir süreçtir ve bu süreç işte bulunan paydaşlar tarafından belirlenir.



Çok Okunanlar

2024-10-24 00:16:36