Siyaset >> Milliyet Siyaset


'Başörtüsünde kabahatliydik'


Link [2022-01-31 11:11:08]



GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü meselesinde CHP'nin geçmişte kabahatli olduğunu belirterek, "Başörtüsünü Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Senin başka derdin yok mu kardeşim?" diyerek özeleştiri yaptı.

Kılıçdaroğlu, CHP Esenler İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen üye katılım törenindeki konuşmasında elektrik zamlarını gündeme getirerek, "Elektrik düğmesine bastığınızda dört, musluğu açtığınız anda beş çeşit vergi ödüyorsunuz. Şimdi elektrik faturalarını görüyorsunuz. Dün Abdallarla beraberdim. Anadolu’nun en yoksul insanları bunlar. 500 lira elektrik faturası gelmiş 'bunu nasıl ödeyeceğim' telaşı içerisindelerdi. Acaba lüks hayatını sürdürenler, saraylarda oturanlar 500 liranın bu insan için ne kadar değerli ve büyük bir para olduğunun farkında mı? Emin olun değiller. Emin olun toplumdan, halktan koptular” ifadelerini kullandı.

'Herkesi kucaklayacağız'

CHP'nin gerçek anlamda halkın partisi olması için mücadele verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Hiç kimse CHP’nin iktidarında inancından, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmeyecek. Herkesi kucaklayacağız. Herkesle beraber yaşayacağız. Herkesi sorunu benim sorunummuş gibi üzerinde duracağız ve çözmeye çalışacağız. Hiç kimseye tepeden bakmayacağız. Hiç kimse derdini anlatırken lafını ağzına tıkamayacağız. Ve herkesin yoldaşı olacağız. Saraylara ve lüks hayata değil ülkede her çocuğun karnının doyduğu güzel bir ülkeye ihtiyacımız var... Çok zor şartlardan geldim ve bu şartlarda ülkeme hizmet etmek istiyorum... Kavgadan uzak durmalıyız. Kavganın bize getirdiği bir fayda yoktur."

'Toplumu ayrıştırdılar'

Kılıçdaroğlu, “CHP’nin geçmişte hiç kusuru olmadı mı? Kabahati olmadı mı? Oldu efendim. Kabahati de oldu kusuru da. Ne yaptık? Başörtüsünü Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Senin başka derdin yok mu kardeşim. Bak bakalım o başörtülü kadına işi var mı gücü var mı, evinde yiyeceği var mı, karnı doyuyor mu. Siyasetin konusu bu. Siyaseti buraya getireceğiz. Şimdi komşumuzun kimliğini, inancını, yaşam tarzını soruyoruz. Yani toplumu ayrıştırdılar. Buradan çekip çıkarmalıyız”

‘Çocuğa kötü söz söylemeyin’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı toplu açılış töreninde sahneye çıkan bir çocuğun kendisiyle ilgili olarak “hain” ifadesini kullanmasına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu “Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!” ifadelerini kullandı. CHP’nin resmi Twitter hesabından da “Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın” ifadelerine yer verildi. -ANKARA Milliyet



Çok Okunanlar

2024-10-24 17:32:34